NOS Voetbal

Schreuder baalt van situatie rond Antony: 'Geen goede situatie, vind dat dat niet kan'

Schreuder over transferperikelen Antony: 'Geen gezonde situatie'

Ondanks berichten over een aanstaand akkoord tussen Ajax en Manchester United over de transfer van Antony gaat Ajax-trainer Alfred Schreuder ervanuit dat de Braziliaan in Amsterdam blijft. "Ik weet er nog niks van en wil deze speler niet verkopen", zei Schreuder. "Hij heeft een contract en wij hebben ambities."

De coach kon tegen FC Utrecht (0-2 winst) voor de tweede keer op rij niet beschikken over Antony. De 22-jarige aanvaller wil zelf graag naar Manchester United en was in afwachting van zijn overgang opnieuw afwezig.

'Niet normaal dat dit kan gebeuren'

"Het is geen goede situatie", aldus Schreuder. "Ik vind dat niet gezond. Dat heb ik ook aangeven intern. Ik vind het niet normaal dat dit soort dingen kunnen gebeuren. Want hij speelt twee keer niet mee. Ik vind dat dat niet kan."

Ajax heeft al een bod van 80 miljoen euro op Antony afgewezen. De verwachting is dat Manchester United werk blijft maken van de komst van de international van Brazilië. Volgens Engelse media is een van de rijkste clubs van de wereld bereid tot een transfer die met bonussen kan oplopen tot bijna 100 miljoen euro.

Antony

"We hebben al te veel spelers verkocht...", zei Schreuder, doelend op Ryan Gravenberch, Sébastien Haller, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Perr Schuurs. "Wij zijn een club die moét presteren. Geld is niet zo belangrijk. We hebben ambities in de competitie, beker en in de Champions League."

Ziyech als vervanger Antony?

De transfermarkt sluit donderdag. Schreuder wilde niet zeggen of Ajax een vervanger voor Antony moet halen als de Braziliaan vertrekt. "Dat heeft geen zin nu. Als hij vertrekt, daar kan ik niet zo veel mee. Op vragen met 'als' ga ik nu niet antwoorden..."

Ajax zag afgelopen week in Hakim Ziyech een goede vervanger voor Antony. De kampioen wilde de linkspoot graag voor een seizoen huren van Chelsea, maar zowel de club uit Londen als Ziyech zet naar verluidt in op een definitieve transfer.

De Italiaanse sportjournalist en transferspecialist Gianluca di Marzio meldde zondag dat een terugkeer van Ziyech naar Ajax toch dichtbij is. Zie onderstaande tweet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl