Bloemen op de plaats van het ongeluk in Nieuw-Beijerland
NOS Nieuws

'Geschokt en aangedaan' reageert het koningspaar op ongeluk Nieuw-Beijerland

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn "geschokt en aangedaan" door het ongeluk in Nieuw-Beijerland waarbij meerdere mensen om het leven kwamen. Ze spreken van een onvoorstelbaar verdriet binnen een hechte gemeenschap.

"De getroffen families zijn in onze gedachten en de gewonden wensen wij kracht toe op weg naar een zo goed mogelijk herstel", staat in hun boodschap.

Gisteravond reed een vrachtwagen van de dijk in het buurtschap Zuidzijde, bij Nieuw-Beijerland. Hij kwam terecht op bezoekers van een barbecue van de plaatselijke ijsclub.

Vandaag werd bekend dat zes mensen om het leven zijn gekomen bij het ongeluk. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen uit Oud-Beijerland en een man en een vrouw uit het naburige Goudswaard. Ze variëren in leeftijd van 28 tot 75 jaar.

Premier Rutte deelt via Twitter zijn medeleven. "Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden van dit vreselijke drama. Ik wens hun heel veel sterkte toe", schrijft hij. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat sluit zich daarbij aan.

Bewonersbijeenkomst

Waarnemend burgemeester Aptroot van de gemeente Hoeksche Waard, waar Nieuw-Beijerland onder valt, zei gisteravond tegen de NOS dat het drama veel impact heeft op inwoners. "Het is hier in Nieuw-Beijerland een zeer hechte gemeenschap. Mensen willen weten hoe het gaat met hun dierbaren of goede vrienden."

Aptroot zei vandaag dat er een besloten bijeenkomst wordt gehouden voor direct betrokkenen, de mensen die er gisteren bij waren en de families van de slachtoffers. Die bijeenkomst is vanmiddag.

Een deelnemer aan de barbecue is ook vrachtwagenchauffeur. Hij probeert te verklaren wat er is gebeurd:

In de Bethelkerk in Oud-Beijerland werd het overlijden van drie leden van de gemeente bekendgemaakt. De drie slachtoffers, leden van één familie, waren een vrouw, haar zoon en hoogzwangere schoondochter.

Sportvereniging TOGB uit Berkel en Rodenrijs laat weten dat ook in hun gelederen een slachtoffer is gevallen. Het is een 62-jarig oud-bestuurslid van de vereniging. Hij was erelid en was nog actief als voetbalscheidsrechter. Alle activiteiten van de club voor vandaag zijn afgelast.

Een verslaggever van Rijnmond kwam een deelnemer aan de barbecue tegen die verwondingen opliep:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl