NOS Voetbal

Nieuwe namen staan op in De Kuip, waar Feyenoord met zege op Emmen koppositie pakt

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - FC Emmen

Feyenoord is minimaal tot zondagmiddag koploper in de eredivisie. Het stugge FC Emmen bezweek in het laatste halfuur onder de toenemende druk van de Rotterdammers (4-0).

Het is een komen en gaan van spelers de laatste weken in De Kuip, waar de naar FC Utrecht teruggekeerde Jens Toornstra op indrukwekkende wijze werd uitgezwaaid. Het Legioen werd echter meteen een alternatief geboden, met debutant Dávid Hancko voorop in de strijd in de jacht op de derde overwinning dit seizoen.

Ze moeten wel duidelijk nog even aan elkaar wennen, al die nieuwelingen. van de basisspelers behoorden alleen doelman Justin Bijlow, verdediger Lutsharel Geertruida en middenvelder Orkun Kökcü al langer dan een jaar tot de A-selectie.

Alleen Dilrosun gevaarlijk

Zo kon het uiterst compact spelende Emmen lang op een resultaat blijven hopen, want enkel Javairô Dilrosun stichtte met zijn dribbels voor een beetje Rotterdams gevaar. Sterker nog, de beste kans was plotseling voor Emmen. Rui Mendes schoot in het zijnet, nadat hij de bal uit de kluts voor zijn voeten had gekregen.

Het leek zo'n wedstrijd te worden waarin Feyenoord een speler als Toornstra goed had kunnen gebruiken. Trainer Arne Slot had de ervaren middenvelder ook graag bij zijn selectie gehouden.

Bekijk hieronder de reacties na afloop:

Dus moeten nu de nieuwe namen opstaan. En dat deed Quinten Timber na rust. Nadat de middenvelder eerst al tevergeefs had geprobeerd een penalty te versieren, na licht contact in het strafschopgebied, brak hij na een goede combinatie met Hancko alsnog de wedstrijd open.

De overwinning kwam niet meer in gevaar, met alweer de derde wedstrijd op rij dat keeper Bijlow zijn doel schoonhield.

Publiek op de banken

En het werd nog veel mooier dan dat. Want na de publiekswissel voor Hancko, kon het publiek op de banken om de eerste competitiegoal van Santiago Giménez te vieren. Weggestuurd door Alireza Jahanbakhsh maakte de Mexicaan koelbloedig Feyenoords tweede.

Het Legioen neemt afscheid van Jens Toornstra

De overwinning viel zelfs nog groter uit, want na een VAR-onderbreking bleek een inzet van Jacob Rasmussen toch geen buitenspel en in twee instanties maakte ook Sebastian Szymanski koppend zijn eerste in het shirt van Feyenoord.

"De communicatie wordt beter, we gaan elkaar beter begrijpen", merkte Timber. En Slot prees vooral nieuweling Hancko: "Zijn venijnigheid in de duels is iets wat het team sterker maakt."

Toornstra, glunderend van trots om zijn warme afscheid, had De Kuip inmiddels allang verlaten. Hem wacht zondag met zijn nieuwe club Utrecht een wedstrijd tegen Ajax, waarin hij met een goed resultaat zijn Rotterdamse vrienden nog gelukkiger kan maken met een langdurige verblijf op de eerste plek in de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl