ANP
NOS NieuwsAangepast

Protesten van boeren en tuinders bij Vuelta, renners niet gehinderd

Tuinders hebben geprobeerd het parcours van de Vuelta ter hoogte van Gameren, bij Zaltbommel, te blokkeren. Op de N322 stond even een vrachtwagen met de tekst "Rutte geef 'gas'..." dwars over de weg. Daarna werd een hek op de weg geplaatst.

De renners kwamen rond 14.35 uur langs Gameren. De organisatie van de Vuelta zei kort daarvoor dat de weg door de tuinders zou worden vrijgemaakt. De renners konden ter plekke inderdaad zonder problemen doorrijden.

Langs de route stonden nog wel enkele tientallen tuinders met spandoeken. Zij demonstreren omdat ze zeggen "geen bestaansrecht" meer te hebben door de hoge gasprijzen. "Groningen open!", was te lezen op een van de spandoeken.

Ook boeren bij Woudenberg

Verderop langs het parcours, tussen Woudenberg en Scherpenzeel, was er een betoging van boerenactiegroep Agractie. Die actie was tegen de stikstofplannen van het kabinet.

De boeren hebben het peloton niet gehinderd. Ze stonden met trekkers en andere landbouwvoertuigen langs het parcours om aandacht te vragen voor de stikstofplannen en de gevolgen daarvan voor boeren.

De boerenprotestactie kwam groot in beeld in de tv-uitzending. Met hooibalen was de tekst 'SOS Dutch Farmers' gemaakt. Simone Richardson, projectdirecteur van La Vuelta Holanda, zei eerder vandaag al dat "goede afspraken" waren gemaakt met de boeren over hun protest.

Boeren willen met de actie internationaal aandacht vragen voor hun protest:

Boeren willen internationaal aandacht voor hun stikstofprotest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl