Wilco Kelderman in de roze leiderstrui van de Giro d'Italia
NOS Wielrennen

Jumbo-Visma bevestigt komst Van Baarle en Kelderman

Wielerploeg Jumbo-Visma heeft op de eerste dag van de Vuelta de komst van Dylan van Baarle en Wilco Kelderman bevestigd. Zowel Van Baarle (30) als Kelderman (31) heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Nederlandse ploeg uit de WorldTour. De komst van beide renners hing al langere tijd in de lucht.

"Dat Wilco terugkeert in het team waar het voor hem begonnen is, geeft ons een speciaal gevoel", zegt sportief directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma. "En dat Dylan voor ons gekozen heeft, maakt ons trots en blij. Hij heeft een prachtig palmares en is een zeer gewaardeerde renner in het peloton. Wij zijn hongerig om grote prijzen te pakken en met Dylan in ons team vergroten we de kans van slagen."

Vanaf 1 januari 2023 dragen de renners het zwart-gele tricot van de Jumbo-Visma. Van Baarle is blij met zijn overstap naar de Nederlandse ploeg.

"Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar. Het voelt als thuiskomen, als Nederlandse renner in een Nederlandse ploeg. Ik heb er veel zin in. Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Team Jumbo-Visma te kiezen", aldus Van Baarle.

Eerder dit jaar: Van Baarle viert zijn zege in Parijs-Roubaix

Voor Kelderman, die in het seizoen 2015/2016 al voor de ploeg reed, voelt het als thuiskomen: Ik ben superblij om weer samen te gaan werken. Ik ben er een paar jaar weggeweest, maar Team Jumbo-Visma voelde eigenlijk nog steeds als mijn thuisploeg."

"De ploeg was de laatste tijd natuurlijk al heel succesvol en ik hoop de jongens die daarvoor zorgden goed te kunnen ondersteunen in de grote wedstrijden en ik hoop ook mijn ervaring over te kunnen brengen op de jonge renners. Ik kijk er heel erg naar uit", aldus Kelderman.

Kelderman werd in 2020 derde in de Giro d'Italia, een jaar later werd hij vijfde in de Tour de France. In de Vuelta, die vandaag dus van start gaat, zette Kelderman in 2017 zijn beste prestatie neer: toen werd hij vierde.

Van Baarle tekende dit jaar voor het hoogtepunt van zijn carrière tot nu toe. In de eendaagse wielerkoers Parijs-Roubaix soleerde hij op magistrale wijze solo naar de streep. Dit jaar werd hij ook tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl