AFP
NOS Sport

FIA keurt nieuwe regels goed: F1-coureurs rijden vanaf 2026 met schonere motoren

De FIA heeft een nieuw motorreglement voor de Formule 1 goedgekeurd. Vanaf 2026 rijden coureurs in auto's met schonere motoren en neemt het elektrisch vermogen van de wagens toe.

De internationale autosportbond FIA wil de sport verduurzamen en poogt vanaf 2030 volledig CO2-neutraal te zijn. Om bij die doelstelling in de buurt te komen, moeten de motoren op duurzame brandstof gaan draaien.

De komende jaren kunnen de F1-teams zich gaan voorbereiden op die transitie. De verwachting is dat er een aantal nieuwe autofabrikanten in gaat stappen als motorleverancier: zo zouden Audi en Porsche zich opmaken voor hun entree in de F1.

De verwachting is dat Porsche de nieuwe motorleverancier van het Red Bull Racing van Max Verstappen wordt.

Vettel stopte mede om klimaat

Hoewel de FIA dus grote ambities heeft op het gebied van verduurzaming, blijft dat een ingewikkeld onderwerp binnen de sport.

Onlangs vertelde voormalig wereldkampioen Sebastian Vettel nog dat zijn besluit om te stoppen ook te maken had met de ecologische voetafdruk die zijn sport achterlaat.

"Ik heb mijn hele leven geracet", zei de Duitser. "We reizen de wereld rond en verbruiken veel grondstoffen. Dat zijn dingen waar ik geen fan van ben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl