AFP
NOS NieuwsAangepast

Gewonden in Jeruzalem bij aanslag op bus, verdachte aangehouden

In Jeruzalem zijn vannacht zeven mensen gewond geraakt toen een bus werd beschoten. Twee slachtoffers liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een zwangere vrouw die werd geraakt zou in levensgevaar verkeren.

Na een urenlange klopjacht van de politie gaf de verdachte van de aanslag zichzelf aan. De man is volgens Israëlische media een 26-jarige Palestijn. Hij zou een taxi naar het politiebureau hebben genomen en het pistool bij zich hebben gehad dat is gebruikt. Een door de politie vrijgegeven foto toont een pistool op de vloer van een auto.

Gevlucht

Volgens The Times of Israel stond de schutter te wachten op de halte bij het graf van koning David. Toen de bus stopte om mensen in te laten stappen, opende de man het vuur. Daarna vluchtte hij.

De buschauffeur vertelde aan de krant wat hij zag. "De bus zat vol toen ik stopte bij de halte. Daarna hoorde ik schoten. Mensen begonnen meteen te schreeuwen."

Hulpdiensten doorzoeken de bus en de omgeving na de aanval:

Gewonden in Jeruzalem bij aanval op bus

De 35-jarige zwangere vrouw die werd neergeschoten en in levensgevaar zou verkeren werd geraakt terwijl ze in een nabijgelegen auto zat, melden media. Artsen omschrijven haar buikletsel als "complex". Het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem heeft gezegd dat de vrouw een spoedbevalling heeft ondergaan. De pasgeborene verkeert in een ernstige maar stabiele toestand.

Amerikaanse toeristen

Onder de gewonden zijn naar verluidt ook vier toeristen uit een Amerikaans orthodox-joods gezin. De ouders, zoon en dochter wachtten op een taxi bij de bushalte toen ze werden neergeschoten.

Vorige week zijn bij gewelddadigheden tussen het Israëlische leger en de extremistische beweging Islamitische Jihad in de Palestijnse enclave volgens de Palestijnen in totaal 45 mensen gedood, onder wie 15 kinderen. Ook zijn er ruim 300 gewonden, tegenover zo'n 30 gewonden in Israël. Een wapenstilstand maakte een einde aan dat geweld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl