NOS NieuwsAangepast

Gijzeling in bank Beiroet voorbij, gijzelnemer krijgt 30.000 dollar mee

De man die vandaag in Beiroet met een vuurwapen bankmedewerkers gijzelde, heeft na urenlang onderhandelen de bank verlaten. Volgens sommige berichten heeft hij 30.000 dollar meegekregen, maar dat wordt door zijn advocaat ontkend. Mogelijk wordt dit ontkend om te voorkomen dat er gijzelacties van anderen volgen die hopen meer geld op te kunnen nemen. De man zou zijn gearresteerd, maar ook dat is onduidelijk. Er zijn geen gewonden gevallen.

De man begon zijn gijzeling omdat hij vanwege een opnamelimiet niet genoeg geld kon opnemen om een operatie van zijn vader te betalen. Hij zou 200.000 dollar op de bank hebben staan, maar mocht maar 300 dollar opnemen.

Hij dreigde zichzelf in brand te steken als hij zijn spaargeld niet kon opnemen. De Libanees had een blik benzine bij zich, gijzelde zes of zeven mensen en loste drie waarschuwingsschoten, zei een veiligheidsfunctionaris tegen persbureau AP. Hoeveel klanten er binnen waren bij de Federal Bank of Lebanon in de wijk Hamra, is niet bekend.

Op Twitter gaan beelden rond van de gijzeling:

Man gijzelt bankmedewerkers in Beiroet

Soldaten, politieagenten en medewerkers van de inlichtingendienst verzamelden zich bij de bank. Na een tijdje liet de gijzelnemer een oudere man vrij.

Sinds 2019 gelden in Libanon strikte opnamelimieten. Het land verkeert al jaren in een zware economische crisis; twee derde van de bevolking leeft in armoede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl