Avondspits op de A4 ter hoogte van Leidschendam.
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Verbreding snelweg A4 (voorlopig) van de baan vanwege stikstof

De verbreding van de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leidschendam is voorlopig van de baan. Volgens Rijkswaterstaat is het project stopgezet vanwege stikstof en een personeelstekort. "Niet eerder dan 2025 zal het project weer worden opgestart", aldus Rijkswaterstaat.

Minister Harbers (VVD) van Infrastructuur en Waterstaat moet kiezen welke infrastructuurprojecten prioriteit, hebben nu bouwprojecten onder de loep worden genomen vanwege de stikstofproblematiek. De minister heeft het verbreden van snelweg A4 daarom laten vallen, schrijft Omroep West.

'Project wordt zorgvuldig afgebouwd'

In een brief aan onder meer de gemeenteraad van Leiden schrijft Rijkswaterstaat dat het project op korte termijn "zorgvuldig wordt afgebouwd". Volgens Rijkswaterstaat is er wel de intentie om het proces na 2025 weer op te starten. "Maar daar is nu nog niets over te zeggen", laat een woordvoerder aan de regionale omroep weten.

In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling dat de verbreding tussen 2026 en 2029 een feit zou zijn.

Fileknelpunt

De bedoeling was om het Ringvaartaquaduct bij Roelofarendsveen te vernieuwen. In plaats van een breder, derde aquaduct aan de oostkant erbij te bouwen, zou het oudste gedeelte aan de westkant vervangen moeten worden.

Een ander knelpunt is de tunnelbak bij Leiderdorp. Daar zou een rijstrook aan moeten worden toegevoegd, maar er staan nog wel twee varianten voor open. Het stuk snelweg is volgens Omroep West een van de hardnekkigste fileknelpunten van Nederland.

Advertentie via Ster.nl