Becker juicht na zijn treffer tegen Hertha BSC
NOS VoetbalAangepast

Becker scoort in Berlijnse derby, Flekken houdt de nul in eerste speelronde Bundesliga

Sheraldo Becker en zijn ploeggenoten kunnen voorlopig niet meer stuk bij de aanhang van Union Berlin. In de eerste speelronde van de Bundesliga won de club de derby tegen Hertha BSC met 3-1, mede dankzij een assist en een treffer van de oud-speler van ADO en PEC Zwolle.

Becker was na een half uur de aangever bij de openingstreffer van zijn Amerikaanse ploeggenoot Jordan Siebatcheu. Kort na rust nam Becker zelf de 2-0 voor zijn rekening. De Surinaams international werd alleen voor de keeper gezet door ploeggenoot Janik Haberer en scoorde met een bekeken schot.

Met de 3-1 thuiszege toonde Union aan dat het ook dit seizoen van plan is om bovenin mee te draaien in de Bundesliga. De club die in 2019 voor het eerst naar het hoogste niveau promoveerde, eindigde afgelopen seizoen knap als vijfde.

Nipte zege Dortmund

Borussia Dortmund is het seizoen met een zege begonnen. De runner-up van afgelopen seizoen won in eigen huis met 1-0 van Bayer Leverkusen.

Dortmund, met Donyell Malen in de basis, zag een felle start snel beloond. Leverkusen-Keeper Lukas Hradecky slaagde er met hulp van Piero Hincapie nog in om een inzet van Karim Adeyemi te keren, maar Marco Reus gaf de bal vervolgens een beslissend tikje.

Marco Reus werkt de bal over de lijn

Leverkusen, met Jeremie Frimpong in de basis, drong na rust aan. Patrik Schick kreeg eerst op aangeven van Diaby een enorme kans en daarna na een voorzet op maat van Sardar Azmoun. Beide keren stond keeper Gregor Kobel dankzij knappe reflexen een treffer in de weg. Hradecky kreeg in blessuretijd nog rood vanwege hands, waarna Reus de vrije trap over schoot.

Flekken houdt de nul

Viervoudig Oranje-international Mark Flekken kende een voortvarend begin van het seizoen. De doelman hield de nul voor Freiburg, dat met 4-0 won op bezoek bij het Augsburg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw. Oud-PSV'er Ritsu Doan maakte het laatste doelpunt van Freiburg.

De aanvallers van Augsburg liepen zich stuk op doelman Mark Flekken.

De 21-jarige Mickey van der Ven had verrassend een basisplaats bij VfL Wolfsburg, dat thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen het gepromoveerde Werder Bremen.

De Bundesliga begon gisteravond met een eclatante 6-1 zege van Bayern München op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazroui kwamen slechts als invaller in actie voor de titelverdediger.

Stand Bundesliga

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl