De spelers van Bayern vieren de 5-0 op bezoek bij Eintracht Frankfurt

Bayern München direct op dreef met simpele zege op Eintracht Frankfurt

Wie dacht dat Bayern München na het vertrek van topspits Robert Lewandowski naar Barcelona problemen zou hebben met het maken van doelpunten, kwam vrijdagavond bedrogen uit. Bayern maakte er bij de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen zes op bezoek bij Eintracht Frankfurt.

De 6-1 zege kwam grotendeels tot stand zonder de inbreng van de Nederlandse aanwinsten. Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch vielen (net als Marokkaans international Noussair Mazraoui) pas in de tweede helft in, toen het pleit al lang was beslecht. Joshua Zirkzee bleef negentig minuten op de bank.

Mané pikt goaltje mee

Bayern stond in Frankfurt binnen no time op een 2-0 voorsprong. Al na vijf minuten opende Joshua Kimmich de score met een rake vrije trap, waarna Benjamin Pavard de voorsprong van de bezoekers in de elfde minuut verdubbelde.

Gravenberch (rechts) in duel met de van PSV overgekomen Mario Götze

'Der Rekordmeister', die dit seizoen jaagt op de elfde landstitel op rij en vorige week al de Duitse supercup won, ging daarna vrolijk verder. Waar Thomas Müller nog een enorme kans op de 3-0 miste, sloeg Sadio Mané wel toe.

De aanvaller uit Senegal, die deze zomer werd gekocht van Liverpool, tekende halverwege de eerste helft met het hoofd voor zijn eerste competitietreffer voor Bayern.

Neuer geeft een cadeautje

Via Jamal Musiala (een intikker op aangeven van Müller) en Serge Gnabry (een simpele goal na wederom een assist van Müller) liep de ploeg van coach Julian Nagelsmann nog voor rust uit naar 5-0.

Na ruim een uur deed Europa League-winnaar Eintracht, waar oud-PSV'er Mario Götze in de basis begon, iets terug. Randal Kolo Muani profiteerde van geklungel van Bayern-doelman Manuel Neuer. Het slotwoord was daarna aan Musiala, die de eindstand met zijn tweede treffer op 6-1 bepaalde.