Bayern wint de Duitse Supercup

Bayern grijpt met Nederlandse invallers voor tiende keer Duitse Supercup

In de Duitse Supercup stond zaterdag opnieuw geen maat op landskampioen Bayern München. Tegen RB Leipzig, de winnaar van de DFB-Pokal die in eigen huis speelde, werd het een 3-5 zege voor de ploeg uit Beieren.

De statistieken spraken vooraf al in het voordeel van Bayern. Van de veertien eerdere ontmoetingen met RB Leipzig won de ploeg er acht. Vijfmaal kwam het tot een gelijkspel.

Record

In de veertiende minuut opende megatalent Jamal Musiala de score namens de ploeg uit München. Met 19 jaar en 154 dagen werd hij de jongste Bayern-speler uit de geschiedenis die scoorde in de Supercup.

Christopher Nkunku leek twee minuten later de thuisploeg weer langszij te schieten, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De inzet van Bayern-debutant Sadio Mané, Afrikaans Speler van het Jaar, werd na iets meer dan een half uur spelen wel toegekend. Benjamin Pavard bracht vlak voor rust de stand op 0-3.

Sadio Mané, meteen trefzeker bij zijn officiële Bayern-debuut

In de 59ste minuut scoorde Marcel Halstenberg namens de thuisclub. Serge Gnabry vergrootte de voorsprong tot 1-4. Nkunku bracht vanaf de penaltystip het verschil nog wel terug tot twee treffers.

Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Dani Olmo die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Na een chaotische slotfase sleepte Bayern uiteindelijk een verdiende 3-5 zege uit het vuur, nadat Leroy Sané in de achtste minuut van de blessuretijd het net vond.

Tiende keer

Het was de derde maal op rij en de tiende keer in de historie dat de club uit München de Supercup in ontvangst mocht nemen. Bayerns nieuwe Nederlandse aankopen Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch startten Bayerns eerste officiële duel van het seizoen 2022/2023 op de bank.

Gravenberch maakte in de 68ste minuut zijn opwachting in de ploeg, toen hij Thomas Müller verving. Mazraoui en De Ligt werden tien minuten later ingebracht voor Pavard en Dayot Upamecano. Joshua Zirkzee bleef op de bank.

Komende vrijdag begint de Bundesliga. Bayern gaat dan op bezoek bij Europa League-winnaar Eintracht Frankfurt.