NOS Voetbal

Als leider van de nieuwe Bayern-defensie presenteert De Ligt zich in de VS

De Ligt nu Bayern-speler: 'Veel mensen zeggen dat ik beetje Duits ben'

Bij zijn eerste officiële persmoment voor Bayern München heeft Matthijs de Ligt in Washington nog niet het achterste van zijn tong laten zien.

"Het is een grote eer voor mij om onderdeel te zijn van deze club. Ik ga hard trainen en mijn best doen voor Bayern München", waren zijn weinig verheffende eerste woorden.

Veel kon er ook nog niet verwacht worden van De Ligt. Dinsdag was hij nog in München om zijn transfer van Juventus rond te maken en een dag later voegde hij zich in de Verenigde Staten bij zijn nieuwe ploeggenoten op trainingskamp.

Als jonge jongen volgde ik Bayern al vanwege Robben, Van Bommel en Van Gaal.

Matthijs de Ligt

Een dag na de bekrachtiging van de transfer, waarvoor Bayern 67 miljoen euro overmaakt naar de Italianen, mocht De Ligt meteen opdraven voor een persconferentie. De Duitse recordkampioen wilde de vaderlandse pers alvast kennis laten maken met de 38-voudig Nederlands international.

In 2019, het jaar waarin Ajax de finale van de Champions League maar net misliep, viel de Europese top over elkaar heen om De Ligt in te lijven. Omdat Bayern toen ook al bij de 22-jarige Leiderdorper had aangeklopt, deed hij navraag bij Arjen Robben.

"Als jonge jongen volgde ik Bayern al vanwege Robben, Mark van Bommel en Louis van Gaal. Arjen vertelde alleen maar positieve dingen over de club toen ik hem drie jaar geleden sprak." Ook de inmiddels overleden zaakwaarnemer Mino Raiola, die oud-speler Van Bommel in zijn stal had, wist louter positieve berichten van de Limburger over te brengen.

Belangrijke schakel

Geflankeerd door clubpresident Herbert Hainer en voorzitter Oliver Kahn mocht De Ligt van eerstgenoemde nogmaals aanhoren wat de plannen zijn met hem.

"Toen we begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen stond Matthijs erg hoog op ons prioriteitenlijstje", aldus Hainer. "Hij is een belangrijke schakel in het team van de toekomst, waarmee we volop mee willen gaan doen om drie prijzen."

Die drie prijzen, de landstitel, de beker en de Champions League, moeten behaald worden met De Ligt als absolute leider van de defensie. "Ik ben ervan overtuigd dat Matthijs een leidende rol gaat spelen", vervolgt Hainer. "Dat had hij bij Ajax en bij het Nederlands elftal. Dat willen wij ook voor Bayern."

De Ligt voelde zich gevleid door de woorden van de president en liet weten dat de plannen van Bayern een belangrijke rol speelden in zijn keuze voor de Duits kampioen. "De club wilde mij heel graag hebben. Het is een grote eer om gezien te worden als belangrijke schakel in de toekomstplannen."

"Veel mensen zien mij ook een beetje als een Duitse speler en ik denk dat deze club goed bij mij past. Drie jaar geleden was er ook al interesse, maar toen was het niet het juiste moment. Dat is het nu wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl