NOS Voetbal

Geen Kokcü en echte linksback bij start eredivisie, maar Slot maakt zich niet druk

Beschamend dat Feyenoord nog geen linksback heeft? 'Dat woord wil ik niet gebruiken'

Het vertrek van bepalende spelers, een slecht verlopen voorbereiding en een incomplete selectie; Arne Slot heeft genoeg redenen om zich zorgen te maken over de start van de eredivisie. De Feyenoord-trainer doet dat echter allerminst.

Maakt hij zich dan echt geen enkele zorgen? "Ik maak me geen zorgen. Laten we dat 'enkele' weghalen", nuanceerde Slot vrijdag met brede grijns.

Feyenoord moet het tegen Vitesse in de eerste wedstrijd van het seizoen zonder de geblesseerde Orkun Kokcü en de niet-speelgerechtigde spits Santiago Giménez doen, zo bevestigde Slot. Maar misschien nog wel zorgwekkender: de Rotterdammers hebben na het vertrek van Tyrell Malacia (Manchester United) geen echte linksback meer in de selectie.

"De linksbackpositie is een positie waar we ons moeten versterken. De speler die er nu staat is geen speler die daar zijn gehele carrière gespeeld heeft. Maar hij kan dat prima invullen." Op wie Slot doelde, werd in de persconferentie niet duidelijk.

In de voorbereiding probeerde hij meerdere spelers uit op linksback. Wie er tegen Vitesse zal spelen, wilde Slot dus niet verklappen. Is het niet beschamend dat een finalist van de Conference League aan de start van de competitie nog geen echte linkervleugelverdediger in huis heeft?

"Als we morgen met tien man aan de wedstrijd zouden beginnen, zou ik dat beschamend vinden. Er staat zondag gewoon een linksback."

Aursnes

Slot gaat er verder van uit dat hij een beroep kan doen op Fredrik Aursnes tegen Vitesse. De middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Benfica. "Hij heeft vandaag meegetraind en zat bij de basis."

Met FC Twente-speler Ramiz Zerrouki zou zijn vervanger al klaar staan, maar ook daar wilde Slot niets over kwijt. "Dat zou ik bijzonder ongepast vinden om daar iets over te zeggen."

Ramiz Zerrouki gaf donderdag tegen RTV Oost aan dat hij graag de overstap naar Feyenoord wil maken:

Vertrekt Zerrouki naar Feyenoord? 'Ik zou de stap graag maken'

Na het vertrek van bepalende spelers als Luis Sinisterra, Guus Til, Tyrell Malacia en Cyriel Dessers bouwt Slot aan een elftal met veel nieuwe gezichten. Dat gaat met horten en stoten en in de voorbereiding liep Feyenoord tegen een paar pijnlijke nederlagen aan. Ook daar ligt Slot niet wakker van.

"Om er een cliché in te gooien: de ervaring leert dat resultaten in de voorbereiding niet veel zeggen over de eerste wedstrijd. Maar over de lange termijn zegt het zeker wat. Bij ons waren de resultaten in de voorbereiding vorig jaar ook heel goed, maar dat kwam ook omdat het elftal voor een groot deel al stond in de voorbereiding. Dat is dit seizoen anders."

Frustrerend

Dat het aantrekken van versterkingen deze transferzomer wat langer duurde dan vorig seizoen is frustrerend, beaamt Slot. "Die frustratie zit niet alleen bij mij, maar ook bij de technisch en algemeen directeur. Het zou pas irritant worden als ik de enige zou zijn die zich daar druk om maakt, maar ik kan je verzekeren dat dat niet zo is."

De trainer besluit positief: "Groot voordeel is dat we geen voorronden in Europa hoeven spelen. We hebben daardoor hele lange trainingsweken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl