Pro Shots
NOS Voetbal

In afwachting van volgende transfers verliest Feyenoord ook laatste oefenduel

Feyenoord heeft zijn oefencampagne afgesloten met een vierde nederlaag in zes duels. Op de valreep ging de Spaanse middenmoter Osasuna met de zege aan de haal in de lege Kuip (1-2).

Trainer Arne Slot werkt toe naar de competitiestart tegen Vitesse volgende week. En dus was er geen plaats meer in de A-selectie voor Jean-Paul Boëtius, die zijn conditie nu verder bij de beloftenploeg op peil mag houden. Gernot Trauner en Orkun Köckü waren niet fit. Van spits Santiago Giménez moet het papierwerk nog in orde worden gemaakt.

Los van een slappe eerste helft, met een onoplettende keeper Justin Bijlow voorop, kon Slot wel drie nieuwelingen aan het werk zien. Jacob Rasmussen speelde degelijk. Oussama Idrissi liet af en toe fraaie dingen zien en hield het zelfs een helft vol, langer dan verwacht. En Quinten Timber trok zelfs meteen het spel naar zich toe in een sterke partij op het middenveld.

Maar een enorme inschattingsfout van Bijlow zorgde voor een achterstand, toen hij rekende op een voorzet en zich liet verrassen door een vrije trap van Roberto Torres in de korte hoek. Eerder al kwam de aanvoerder van de Rotterdammers met de schrik vrij toen hij uitverdedigde via zijn eigen doelpaal.

Invallers geven Feyenoord impuls

Na een misser van Marcos Senesi en bijna de 0-2 ontwaakte Feyenoord alsnog. Met de invallers Jens Toornstra, Alireza Jahanbakhsh en Patrik Wålemark werd de aanval gezocht, wat resulteerde in een aantal kansen. De ijverige Danilo stond uiteindelijk aan de basis van de gelijkmaker, met een bekeken pass op Cole Bassett.

Waar Bijlow tegenstander Chimy Ávila knap van een goal hield, was hij in de extra tijd kansloos toen Kike García bij de tweede paal opdook.

Met de miljoenen van (met name) Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en wellicht ook Fredrik Aursnes (in de nadrukkelijke belangstelling van Benfica) heeft Slot nog een maand om op zoek te gaan naar wat gerichte versterkingen voor zijn elftal. En er worden op korte termijn ook de nodige inkomende en uitgaande transfers verwacht, nog voor het eerste competitieduel volgende week zondag in Arnhem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl