AFP
NOS Voetbal

Feyenoord bevestigt komst van Mexicaanse spits Gimenez

Santiago Gimenez is definitief van Feyenoord. De 21-jarige Mexicaan tekende een contract tot medio 2026 en daarmee heeft Feyenoord de beoogde nieuwe spits binnen. Gimenez komt over van CD Cruz Azul.

De komst van Gimenez hing al even in de lucht, omdat de spits via Twitter verslag deed van zijn reis naar Rotterdam. De aanvaller werd geboren in Buenos Aires en groeide op in Mexico. Hij doorliep de jeugdopleiding van Cruz Azul en debuteerde op 18-jarige leeftijd in het eerste. In meer dan 100 officiële wedstrijden was hij goed voor 20 doelpunten en 11 assists. De spits is de eerste Mexicaan in het shirt van Feyenoord.

"Ik was meteen heel enthousiast toen ik hoorde van de interesse van Feyenoord", vertelt Gimenez op de website van Feyenoord. "Het is een droom voor mij om voor zo'n grote club te mogen spelen. Ik heb heel bewust voor deze stap gekozen en ben iedereen dankbaar voor het warme welkom."

De zevenvoudig Mexicaans international moet bij Feyenoord samen met Danilo de leemte opvullen die was ontstaan door het vertrek van Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds) en Cyriel Dessers (KRC Genk).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl