NOS Voetbal

Timber: 'Feyenoord speelt leuk, aanvallend voetbal, dat sprak mij aan'

Timber: 'Ik focus mij op beter worden en wedstrijden te gaan spelen'

Hij had de clubs voor het uitkiezen, de complete vaderlandse top zat achter hem aan. En uiteindelijk koos Quinten Timber niet voor Ajax of PSV, op dit moment toonaangevend in Nederland, maar draagt hij de komende jaren het shirt van Feyenoord. Zoals de trots van Rotterdam-Zuid, dat een recordbedrag van 8,5 miljoen euro voor hem over had, overigens ook tot 2014 zijn cluppie was.

De 21-jarige middenvelder, die vorige zomer transfervrij Ajax had verruild voor FC Utrecht, was bij zijn keuze niet over één nacht ijs gegaan, vertelde hij bij de presentatie vrijdagmiddag. "Ik heb er goed over nagedacht en er met mijn familie over gesproken."

Timber liet zijn gevoel spreken, maar bedacht ook waar hij zich het beste als voetballer verder zou kunnen ontwikkelen. "Ik heb de trainer gesproken en heb Feyenoord vorig seizoen veel zien spelen: leuk en aanvallend voetbal. Daar hou ik zelf ook aan. Met veel druk op de tegenstander. Dat sprak mij erg aan."

Pro Shots
Quinten Timber

Hij had ook voor een buitenlands avontuur kunnen kiezen, maar dat heeft geen moment door zijn hoofd gespookt. "Daar heb ik nooit aan gedacht. Ik ben ook nog jong en kan hier nog veel leren. En mijn gevoel was goed bij Feyenoord."

Op één slaapkamer

En dus keerde hij na acht jaar terug in Rotterdam-Zuid, waar hij van 2008 tot 2014 in de jeugd voetbalde voordat hij én zijn tweelingbroer Jurriën naar concurrent Ajax vertrokken. Jurriën is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde kracht bij Ajax en haalde zelfs al het Nederlands elftal.

Een hereniging met broerlief in Amsterdam behoorde tot de mogelijkheden, maar is er dus niet van gekomen. "Natuurlijk had hij het mooi gevonden als ik naar Ajax was gekomen, maar hij steunt mij in mijn keuzes. Hij is gewoon blij voor me. Net als de rest van mijn familie."

Rivaliteit op het veld dus straks, maar thuis blijf alles pais en vree. En dat betekent dat ze ook gewoon een slaapkamer blijven delen. "Ja, we slapen nog op één kamer. Zolang hij nog thuis woont en ik nog thuis woon, slapen we op één kamer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl