Orange Pictures
NOS Voetbal

Feyenoord rolt op Varkenoord NAC op, bij het officieuze debuut van Szymanski

Feyenoord heeft de vijfde oefenwedstrijd van het voorseizoen met gemak weten te winnen van NAC Breda. Op Varkenoord rolden de Rotterdammers NAC met 6-1 op. De Pool Sebastian Szymanski maakte een goed officieus debuut.

Na het verloren oefenduel met Lyon van afgelopen zondag (0-2), was het voor Feyenoord prettig dat er overtuigend van NAC werd gewonnen. Maar de gedachten zullen vooral bij transferperikelen zijn geweest.

Tijdens het oefenduel werd de huurdeal met Sevilla over Oussama Idrissi bekendgemaakt. De linksbuiten komt voor een seizoen naar Feyenoord, waar hij als jongen een groot deel van de jeugdopleiding doorliep.

De transfers van Quinten Timber en Santiago Giménez zouden bovendien in de maak zijn.

Nieuwe ploeg

Trainer Arne Slot zag na een succesvol seizoen in de Conference League een flink aantal basisspelers vertrekken. Tyrell Malacia, Guus Til, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra zijn inmiddels al weg en de kans dat middenvelder Fredrik Aursnes naar Benfica gaat, lijkt groot.

Aursnes was het vorige seizoen een stille, maar haast onmisbare kracht op het Rotterdamse middenveld. Ook tegen NAC werd duidelijk dat het niet mee zal vallen om hem te vervangen. De meeste en de beste aanvallen begonnen bij de Noor.

Als de bal via Aursnes iets verder op het veld bij de debutant Szymanski belandde, gebeurde er opvallend vaak wat goeds mee. De Poolse linkspoot voelde zich kort achter de spitsen duidelijk op zijn gemak en blonk uit met goede steekballen en fel verdedigend werk.

Orange Pictures
De elf basisspelers van Feyenoord voor het duel met NAC

Het soepele spel via Aursnes, Szymanski en ook zeker Patrik Wålemark leverde Feyenoord voor rust al een ruime 3-0 voorsprong op, door goals van Wålemark, Alireza Jahanbakhsh en een eigen goal van Sabir Agougil.

Na rust zetten de Amerikaan Cole Bassett, Lennard Hartjes en Mohamed Taabouni de thuisploeg op 6-0, waarna Agougil de Bredase eer nog wist te redden. Bij Feyenoord viel Jean-Paul Boëtius nog in. Of hij dit seizoen in Rotterdam speelt of elders is nog niet bekend.

Het seizoen begint voor Feyenoord op 7 augustus met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Zondag sluit de ploeg de voorbereiding af met een duel met Osasuna.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl