FIVB
NOS SportAangepast

Dubbel goud voor beachvolleybalkoppels op de Pro Tour Challenge in Agadir

Emma Piersma en Mexime van Driel zijn voor het eerst winnaar geworden van een beachvolleybaltoernooi op de Pro Tour. Het duo bereikte die mijlpaal in het Marokkaanse Agadir.

In de finale staakten Barbora Hermannova en Marie-Sara Stochlova de strijd bij een 20-22, 13-15 stand. In een grillige openingsset boog het Nederlandse duo een 4-0 achterstand om, maar verspeelde het ook een 15-10 voorsprong.

Ze werkten een setpunt weg in de spannende slotfase en sloegen toe op hun eerste. In de tweede set was het verschil nooit groter dan twee punten. Piersma (21) en Van Driel (23) kwamen met 15-13 voor toen het Tsjechische duo de handdoek in de ring gooide.

FIVB
Stefan Boermans

Niet alleen was er Nederlands goud bij de vrouwen, ook de mannen wonnen het toernooi in Agadir. Matthew Immers en Stefan Boermans rekenden in de finale overtuigend af met Mathias Berntsen en Hendrik Mol uit Noorwegen: 21-13, 21-8.

Immers (21) en Boermans (27) spelen pas sinds kort samen omdat Yorick de Groot, de vaste partner van Boermans, herstelt van een blessure. De Noren zijn al jaren een duo en Mol is de broer van Anders Mol, de olympisch en wereldkampioen.

In de eenzijdige finale stonden onze landgenoten nooit op achterstand. Immers en Boermans sloegen in beide sets snel een gat en de Noren kwamen vervolgens nooit meer in de buurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl