ANP
NOS Sport

Brons voor beachvolleyballers Varenhorst en Van de Velde in Gstaad

Beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben bij het Elite 16-toernooi in het Zwitserse Gstaad brons behaald. De Nederlanders klopten in het duel om de derde plaats het Braziliaanse koppel Bruno Schmidt en Saymon Barbosa Santos in drie sets: 20-22, 21-16 en 15-12.

Varenhorst en Van de Velde domineerden de eerste set, leken die gemakkelijk te gaan winnen, maar verspeelden een 17-12 voorsprong. Het Oranjeduo bleek mentaal niet geknakt en stond in de tweede set vanaf 4-4 niet meer achter.

In de derde set gaven ze een marge van vier punten uit handen, maar niet de zege. Varenhorst en Van de Velde pakten voor de vierde keer brons op de Pro Tour, voorheen de World Tour.

In de halve finale waren de Nederlanders in twee sets onderuit gegaan tegen de Chileense neven Marco en Esteban Grimalt, nummer 13 op de plaatsingslijst: 18-21 en 18-21. De neven wonnen het toernooi uiteindelijk door in de finale het Tsjechische duo David Schweiner/Ondrej Perusic te verslaan.

Andere Nederlanders

Voor de andere Nederlanders in Gstaad verliep het toernooi minder succesvol. Voor het als derde geplaatste Nederlandse duo Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen was de tweede ronde het eindstation door een nederlaag tegen Grimalt/Grimalt. En ook Leon Luini/Ruben Penninga en Stefan Boermans/Matthew Immers gingen in de tweede ronde ten onder.

Bij de vrouwen sneuvelden Katja Stam en Raïsa Schoon donderdag al in de groepsfase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl