Getty
NOS Sport

Braziliaanse vrouwen en Noorse mannen probleemloos naar goud op WK beachvolleybal

De Braziliaanse vrouwen en Noorse mannen hebben goud gepakt op het WK beachvolleybal in Rome. Ana Patricia en Duda versloegen de Canadese vrouwen Sophie Bukovec en Brandie Wilkerson (21-17, 21-19), de Noorse mannen Christian Sørum en Anders Mol versloegen het Braziliaanse duo Renato en Vitor Felipe (21-15, 21-16).

Met name de overmacht van de Noorse mannen was groot. De olympische kampioenen van Tokio kwamen geen moment in de problemen tegen Renato/Felipe. Het is de eerste keer dat een Noors koppel goud pakt op het wereldkampioenschap beachvolleybal.

AFP
Christian Sørum en Anders Mol

In de eerste set ging het in de eerste paar punten nog gelijk op, maar toen de Noren eenmaal warm waren, was het snel gedaan. In set twee kwam het duo Sørum/Mol niet eens op achterstand. Met het WK-goud hebben de Noren alles gewonnen wat er in het beachvolleybal te winnen is.

Vrouwenfinale

In de vrouwenfinale was het iets spannender, alhoewel de eerste set ook al vrij snel gespeeld was. Het Braziliaanse koppel Duda/Patricia liep direct uit naar 7-2 en gaven dat gat niet meer uit handen.

In de tweede set gaf het Canadese koppel Bukovec/Wilkerson beter tegenstand, kwamen nog even op een 17-16 voorsprong, maar bleek Duda/Patricia in de slotfase toch te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl