NOS SportAangepast

Slordigheden breken Brouwer/Meeuwsen op: duo strandt in kwartfinales WK beachvolleybal

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd de halve finales van het WK beachvolleybal te bereiken. Op het Foro Olimpico in Rome dolf het Nederlandse duo in drie sets het onderspit tegen de Amerikanen Theodore Brunner en Chaim Schalk: 21-16, 16-21, 15-12.

Slordigheden breken Brouwer/Meeuwsen op: duo strandt in kwartfinales WK beachvolleybal

Chaim Schalk (36) en Theodore Brunner (37) hebben al een heel volleyballeven achter zich, maar zijn als duo nog redelijk onervaren. Zo werd Brunner in 2015 op de Hofvijver in Den Haag al vierde bij de WK.

Schalk, een geboren en getogen Canadees, werd in 2013 vijfde bij het door Brouwer/Meeuwsen gewonnen WK. Drie jaar later werd Schalk 2016 namens Canada negende bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, het toernooi dat Brouwer/Meeuwsen brons opleverde.

Vanwege zijn Amerikaanse moeder had Schalk de mogelijkheid om ook voor de Verenigde Staten uit te komen, maar hij stond in afwachting van zijn naturalisatie wel twee jaar aan de kant. Pas in 2021 vormde Schalk een duo met de Californiër Brunner en binnen korte tijd werkten zij zich op tot het beste Amerikaanse duo op de tour.

FIVB
Theodore Brunner en Chaim Schalk

Op de Beach Pro Tour troffen beide duo's elkaar de laatste weken twee keer. Beide keren leverde dat een zege op voor Brouwer en Meeuwsen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Tot twee keer toe waren drie sets nodig. Ook nu was dat het geval.

Te veel persoonlijke fouten

In de eerste set ging het tot 15-15 gelijk op. Maar daarna gingen vijf punten op rij naar de Amerikanen, die de eerste set met 21-16 binnensleepten.

In de tweede set namen Brouwer en Meeuwsen snel een voorsprong, maar zagen ze hun tegenstanders terugkomen tot 8-8. Mede dankzij sterke opslagen van Meeuwsen, en juist wat slordigheden bij de service van de tegenstander, namen de Nederlanders een ruime voorsprong en maakten ze het bij het eerste setpoint op 20-16 gedecideerd af.

Bekijk hieronder de reactie van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen na de verloren kwartfinale.

Brouwer en Meeuwsen balen van uitschakeling op WK: 'Fouten, te veel fouten'

In de beslissende derde set namen de Amerikanen op de service van Schalk meteen een 3-0 voorsprong en liepen daarna zelfs nog verder uit. Maar op het moment dat de hoop vervlogen leek, kwamen Brouwer en Meeuwsen toch nog terug in de wedstrijd.

De enorme last aan persoonlijke fouten (liefst 24 aan Nederlandse kant) werd Brouwer/Meeuwsen uiteindelijk toch fataal.

Halve finales

Schalk en Brunner nemen het zaterdag in de halve finales op tegen het het Braziliaanse duo Renato/Felipe. De andere halve eindstrijd gaat tussen de regerend olympisch kampioenen Mol en Sørum uit Noorwegen en het als eerste geplaatste Braziliaanse duo George/André.

Bondscoach haalt diep adem na pijnlijk WK beach: 'Geen paniekvolleybal'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl