NOS SportAangepast

Brouwer en Meeuwsen wervelen naar kwartfinales op WK beachvolleybal

Brouwer/Meeuwsen bereikt kwartfinales WK met klinkende zege op Italiaans koppel

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de laatste acht van de WK beachvolleybal. Met een wervelend optreden in de achtste finales in Rome zette het Nederlandse duo de Italianen Daniele Lupo en Alex Ranghieri opzij: 2-0 (21-18, 21-13).

Brouwer en Meeuwsen namen in de eerste set meteen de leiding (4-1) en behielden in het vervolg een voordelige marge. In de tweede set stond het binnen de kortste keren 6-0. De wereldkampioenen van 2013 zagen die voorsprong geen moment in gevaar komen en benutten op 20-13 hun eerste matchpoint.

"Ik ben heel blij met de manier waarop we deze wedstrijd hebben gewonnen", zei Meeuwsen voor de camera van Ziggo. "In de tweede set sloeg Alex ace na ace. Daarna hebben ze geen kans meer gehad. Geweldig om hier in Rome te spelen."

Oranje-beachkoppel klaar voor kwartfinale WK: 'Alle vertrouwen in'

Het als derde geplaatste koppel had de laatste zestien bereikt door Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde te verslaan. In de kwartfinales nemen de Nederlanders het op tegen de Amerikanen Chaim Schalk en Theodore Brunner.

De andere vier Nederlandse koppels die de knock-outfase van de WK bereikten werden uitgeschakeld. Onder hen het vrouwenkoppel Katja Stam en Raïsa Schoon, dat in Rome als eerste was geplaatst, maar donderdag in de achtste finales onderuit ging tegen Taliqua Clancy en Mariafe Artacho Del Solar uit Australië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl