NOS VoetbalAangepast

Tumor ontdekt bij onlangs bij Ajax vertrokken aanvaller Haller

Bij oud-Ajacied Sébastien Haller is een tumor in een van zijn teelballen geconstateerd. De 28-jarige aanvaller van Borussia Dortmund heeft het trainingskamp van zijn nieuwe club in Zwitserland verlaten en wordt in Duitsland verder onderzocht.

"Ik zal me nu concentreren op mijn herstel om sterker terug te komen", zegt Haller in een reactie op social media.

Haller voelde zich maandagochtend na de training niet lekker, waarna verder onderzoek de tumor aan het licht bracht. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt", aldus sportief directeur Sebastian Kehl van Borussia Dortmund.

Haller stapte in juni als eredivisietopscorer over van Ajax naar Dortmund voor een bedrag van 31 miljoen euro (exclusief bonussen). Hij speelde sinds januari 2021 in dienst van de Amsterdammers.

Steunbetuigingen

Na de bekendmaking van het nieuws, regende het steunbetuigingen aan het adres van de spits, die in Nederland ook voor FC Utrecht speelde. Een van de steunbetuigingen kwam van Ajax.

"Ik was zeer ontroerd bij het lezen van alle mooie reacties", aldus Haller. "Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken voor al deze warme berichten die ik heb ontvangen. Tot heel snel op de velden om samen onze overwinningen te vieren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl