Sébastien Haller
NOS Voetbal

Topscorer Haller maakt één goal te veel: 'Met maat 47 moeilijk de bal nog te missen'

Ajax kwam woensdagavond twee keer op voorsprong tegen Benfica in het kolkende Estádio da Luz en gaf het twee keer weg. Bij een 1-2 stand lukte het Ajax niet om de wedstrijd uit te spelen. De Portugezen bleven fel en bleven gevaarlijk in de counter, waardoor de 2-2 nog viel.

"Vervelend dat je het nog weggeeft", baalde Daley Blind. De linksback, die vanavond zijn 43ste Champions League-duel voor Ajax speelde en daarmee Jari Litmanen afloste als recordhouder, stond samen met zijn vriend en Benfica-verdediger Jan Vertonghen voor de camera van Ziggo.

Vertonghen toonde zich bescheiden, ondanks het overwicht in de tweede helft. "Ajax was beter in de eerste helft en als je twee keer achter komt en het spelbeeld ziet, dan moet je ook tevreden zijn. Met 2-2 naar Amsterdam is niet slecht, denk ik. We gaan mogelijkheden krijgen met de ruimte daar."

Tadic: 'Als je niet wint, ben je boos'

Sébastien Haller scoorde opnieuw in de Champions League, maar deed dat in Lissabon eigenlijk één keer te veel - de topscorer van het miljardenbal baalde bij RTL 7 van zijn eigen doelpunt. "Ik dacht dat Remko de bal zou pakken, maar met maat 47 is het moeilijk om de bal nog te missen."

Nee, blij was de Ivoriaans international niet met het gelijkspel. "We hadden het gevoel dat we beter konden."

Daley Blind: 'Vervelend dat je het nog weggeeft'

Ryan Gravenberch, die weer eens in de basis mocht beginnen ten koste van Davy Klaassen, vond het een lastige wedstrijd in Lissabon. "Ze loeren op de counter en dat hebben wij niet goed gedaan vandaag. Soms waren we iets te slordig en dan komen zij er snel uit."

Ten Hag: 'Alles ligt nog open'

Ajax-trainer Erik ten Hag zag 'schitterende aanvallen' en 'mooie goals', maar was niet tevreden met de 2-2. "In de eerste helft creëren we al vijf honderdprocentkansen, daar moet er één van in", zei Ten Hag bij Ziggo. "Die tweede goal mag niet. Je mag je niet laten wegcounteren als je 2-1 voorstaat, dan moet je de spelsituatie beter lezen."

In de tweede helft "hadden we het moeilijk over onze linkerkant en wilden we met Nico (Tagliafico, red.) meer stabiliteit brengen en controle pakken." Dat lukte maar gedeeltelijk.

Bekijk hieronder de reactie van Erik ten Hag in de persconferentie.

Ten Hag zag leermomenten voor Ajax: 'Kansen laten liggen om 3-1 te maken'

Zorgen voor de return heeft hij niet. "We hebben laten zien dat we goed tegen ze kunnen voetballen, als we iets rustiger zijn. Maar zij zijn sterk in de omschakeling en sterk met dodespelmomenten. Dat is ook duidelijk."

De conclusie van Ten Hag luidt: "Alles ligt nog open. We weten waar we moeten verbeteren. Ik heb een aantal leermomenten gezien, want we hebben wel kansen laten liggen om de 3-1 te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl