Lars van Meijel op de baan in St Andrews
NOS SportAangepast

Van Meijel doet het bij majordebuut beter dan Woods en haalt de cut

Golfer Lars van Meijel heeft bij zijn majordebuut verrassend de cut weten te halen. Bij de 150ste editie van het Brits Open ging hij op de eerste dag rond in een score van +2. Op de tweede dag bleef hij juist twee slagen onder het baangemiddelde.

Daarmee bezet de 28-jarige Brabander een gedeelde 66ste plaats en mag hij in het weekend terugkeren.

Aan kop van het leaderboard nam de ene Cameron het van de andere over. De Australiër Cameron Smith verdrong met een sublieme ronde van 64 (zes birdies en een eagle) de Amerikaan Cameron Young van de eerste plaats.

Smith's score was de beste van de dag. Hij staat twee slagen voor op Young die 69 slagen nodig had. Ook Rory McIlroy en Dustin Johnson maken op respectievelijk drie en vier slagen van Smith nog kans.

Woods eindigt in achterhoede

Van Meijel deed het overigens beter dan de majorwinnaars Henrik Stenson, Keegan Bradley, Darren Clarke, Stewart Cink, Mark Calcavecchia, David Duval en - ja hij doet mee - Tiger Woods.

Tweevoudig winnaar Woods stond al na zeven holes (twee bogeys, twee dubbele bogeys) op +6. Hij eindigde uiteindelijk met +9 in de achterhoede. Hij speelt pas zijn derde officiële toernooi sinds hij begin 2021 ernstig gewond raakte bij een auto-ongeluk.

Tiger Woods op de Old Course van St. Andrews

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl