1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Sport

McIlroy leidt op PGA Championship, pijnlijke dag voor Tiger Woods

Golfer Rory McILroy gaat aan kop na de eerste dag van het PGA Championship, het tweede majortoernooi van dit seizoen. Met een score van -5 heeft de Noord-Ier één slag voorsprong op de Amerikanen Will Zalatoris en Tom Hoge.

McIlroy won vier keer een major. In 2011 was hij de beste op het US Open, in 2012 en 2014 won hij het PGA Championship en in 2014 zegevierde hij ook op het Brits Open.

De laatste acht jaar eindigde McIlory nog wel veertien keer in de toptien van een major. Zo werd hij vorige maand nog tweede op de Masters. "Dit is een geweldige start van mijn toernooi", zei McIlroy, die zeven birdies en twee bogeys maakte in Tulsa.

EPA
Tiger Woods kende een moeizame dag in Tusla.

McIlroy liep zijn ronde samen met onder anderen Tiger Woods. De Amerikaan, die vorige maand op de Masters na een zwaar auto-ongeluk zijn rentree maakte, kon met +4 (zeven bogeys, drie birdies) geen indruk maken en staat 99ste.

"Het was een frustrerende dag. Het lopen doet pijn, het draaien doet pijn en het afzetten doet pijn. Ik kan mijn been niet belasten", verklaarde de vijftienvoudig majorwinnaar na afloop.

Masters-winnaar Scottie Scheffler kende een matige eerste dag. De nummer één van de wereld wisselde een eagle en twee birdies af met vijf bogeys. Met +1 staat hij 38ste. Jon Rahm, de mondiale nummer twee, ging rond in +3 en staat 78ste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl