Masters-winnaar Scottie Scheffler in zijn groene jasje
NOS Sport

Scheffler wint eerste majortitel, rentree bezorgt Woods 'onvergetelijk gevoel'

Scottie Scheffler heeft op de Masters zijn eerste majortitel in de wacht gesleept. De Amerikaanse golfer bleef in Augusta met een totaal van -10 Rory McIlroy drie slagen voor, waarna hij het befaamde groene jasje in ontvangst mocht nemen.

Scheffler greep op 13 februari van dit jaar zijn eerste PGA-titel en 42 dagen later stond de teller al op drie zeges en mocht hij zich de nieuwe nummer één van de wereld noemen.

De 25-jarige Amerikaan begon de slotdag van de Masters met een voorsprong van drie slagen op Cameron Smith. De Australiër maakte direct twee birdies, waardoor het verschil na twee holes nog maar één slag was.

Na een birdie voor Scheffler en een bogey voor Smith op de derde hole was het gat echter weer drie. De zege van de stoïcijnse Scheffler kwam daarna niet meer in gevaar.

'Huilde als een baby'

"Ik kan niet in woorden beschrijven wat het betekent om dit toernooi te winnen", sprak de winnaar. "Het was een lange, zware dag en ik had het geluk dat ik een comfortabele voorsprong had. Het lukte me alleszins aardig om me op mijn spel te concentreren."

Scottie Scheffler viert de eindzege met zijn caddie Ted Scott

Daar zag het voor aanvang van de vierde en beslissende ronde niet naar uit. "Ik huilde als een baby, zo gestrest was ik", bekende Scheffler. "Ik wist niet waar ik het moest zoeken. Ik zei tegen mijn vrouw Meredith: ik ben er niet klaar voor, dit is me te veel. Maar toen ik aankwam op de baan, was ik rustig en kwam ook het gevoel dat ik het kon afmaken als ik gewoon mijn spel zou spelen."

Smith moest na een triple bogey op de twaalfde ineens ook McIlroy voor zich dulden. De Noord-Ier zorgde voor veel vuurwerk. Hij begon de dag op +1, maar kwam door een eagle en zes birdies (waarvan de laatste op de 18de hole met een schitterende bal vanuit de bunker) uit op een ronde van -8.

Applaus voor Woods

Tiger Woods eindigde op zijn eerste toernooi in bijna anderhalf jaar met +13 als 47ste. De vijfvoudig toernooiwinnaar, die na een zwaar auto-ongeluk maandenlang niet kon lopen, liep op de slotdag net als zaterdag een ronde van zes boven par. Dat waren zijn hoogste scores ooit op de Augusta National. Hij zakte daardoor zes plaatsen op de ranglijst.

Tiger Woods

Geen geweldige score dus, maar desalniettemin meende Woods dat hij kon terugkijken op een van zijn beste optredens. "Voor het niet winnen van een toernooi zeker, zonder enige twijfel", aldus de voormalige nummer één van de wereld, die onder luid applaus zijn rondes liep. "Het was een onvergetelijk gevoel. Dit toernooi betekende zo veel voor mij en mijn familie. Ik blijf het zeggen: ik ben echt dankbaar."

Woods voegde eraan toe snel weer aan de slag te gaan in de gym om zijn benen verder aan te sterken. "Ik heb werk voor de boeg en ik kijk ernaar uit."

Waartoe dat gaat leiden zal te zien zijn op de 150ste editie van het Brits Open bevestigd, want daar zal hij ook op de deelnemerslijst prijken. Dat majortoernooi vindt plaats van 14 tot en met 17 juli in het Schotse St. Andrews, naar eigen zeggen Woods' favoriete golfbaan in de wereld. "Ik heb daar twee Opens gewonnen. St. Andrews is waar de golfsport thuis is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl