Scottie Scheffler
NOS Sport

Scheffler ziet voorsprong slinken op Masters, Woods zakt ver weg

De Amerikaan Scottie Scheffler begint ook als koploper aan de slotronde van de Masters. De nummer één van de wereld zag zijn voorsprong wel teruglopen van vijf naar drie slagen, al zijn er weinig kapers op de kust in Augusta.

Scheffler liep een wisselvallige ronde met zes birdies en sloot de dag af met zijn vijfde bogey (-1). Cameron Smith is z'n eerste belager. De Australiër had zaterdag de minste slagen nodig om het clubhuis te bereiken: 68 (-4).

Zowel Scheffler (-9) als Smith (-6) is in vorm, maar won nog nooit een major. De Amerikaan speelde vijf toernooien dit jaar en won er drie, Smith was de beste op het Players Championship.

Memorabele dag Woods

De derde dag van Tiger Woods werd een memorabele. De Amerikaan, vijfvoudig winnaar, liep z'n 93ste ronde op Augusta en leverde met 78 (+6) zijn slechtste kaart ooit in. Hij staat 41ste met +7.

Tiger Woods heeft het moeilijk op de derde dag van de Masters

Woods, die in november 2020 zijn laatste toernooi speelde en daarna lange tijd revalideerde na een auto-ongeluk, maakte donderdag nog indruk. Twee dagen later strompelde hij over de baan en weinig deed herinneren aan zijn glorietijd.

Titelprolongatie zit er niet meer in voor Hideki Matsuyama. De Japanner viel na een +5 ronde uit de toptien met +2. Na drie ronden staan slechts zeven man op een score onder het baangemiddelde van 216 slagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl