Tiger Woods liet zich al zien bij de 'practice' op de Augusta National Golf Club
NOS Sport

Golflegende Woods kondigt comeback aan: 'Zoals het er nu voorstaat, ga ik spelen'

Golflegende Tiger Woods kondigt dertien maanden na een zwaar auto-ongeluk zijn comeback aan in het golf. De Amerikaan is van plan over enkele dagen mee te doen aan het prestigieuze toernooi The Masters, dat hij al vijf keer eerder won.

De afgelopen dagen namen de geruchten over een terugkeer van Woods toe. Hij werd vorige week al gesignaleerd op de baan en trainde er maandag onder grote publieke belangstelling.

Bijna een been kwijt

"Zoals het er nu voor staat, ga ik spelen", zei hij op een persconferentie. "Het is afhankelijk van hoe mijn lichaam herstelt en waartoe ik woensdag in staat ben."

De aankondiging is verrassend, gezien zijn verwondingen na het ongeluk in februari 2021: Woods verbrijzelde zijn rechterbeen en -enkel en ook in zijn linkerbeen zaten breuken.

Golflegende Woods kondigt nu dan echt zijn comeback aan

Door het ongeluk belandde de 15-voudig Major-winnaar en 82-voudig PGA-toernooikampioen in een lang revalidatietraject, waarbij velen - onder wie hijzelf - twijfelden of hij ooit zou terugkeren. "Het was een moeilijke weg hiernaartoe. Het was zeer onwaarschijnlijk dat ik hier deze week zou spelen."

Voor Woods zou het zijn 24e deelname zijn aan The Masters. 25 jaar geleden wist hij het toernooi al voor het eerst te winnen. Ook in 2001, 2002, 2005 en voor het laatst in 2019 was hij de beste.

In november 2020 kwam Woods voor het laatst in actie, op de vanwege het coronavirus uitgestelde Masters. Het toernooi begint donderdag en de beslissing valt zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl