AFP
NOS Sport

Vettel over wangedrag F1-fans in Oostenrijk: 'Moeten levenslang geweerd worden'

Sebastian Vettel, ervaren coureur van raceteam Aston Martin, heeft geen goed woord over voor het wangedrag van Formule 1-fans rondom de Grand Prix van Oostenrijk. De Duitser vindt dat fans die zich schuldig maken aan racisme, seksisme of homofobie een levenslange schorsing verdienen.

"Wie deze mensen ook zijn, ze zouden zich moeten schamen en ze zouden voor het leven verbannen moeten worden van race-evenementen", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Eerder veroordeelden ook de Formule 1 en een flink aantal teams de gedragingen van sommige, veelal Nederlandse, fans op de Red Bull Ring. Vettel hoopt dat er stevig wordt opgetreden. "Ik denk dat er geen enkele tolerantie moet zijn voor deze zogenaamde fans."

Kort na de race had Vettel een ontmoeting met twee vrouwelijke raceliefhebbers die hun beklag hadden gedaan over het gedrag van andere fans op de Red Bull Ring.

Vettels team Aston Martin plaatste er een foto van op Twitter. "Er moet meer gebeuren om de F1 een veiligere sport voor alle fans te maken. All in, all welcome, all celebrated", schreef de renstal erbij.

Zondagavond waren meerdere coureurs uiterst kritisch over de gebeurtenissen rond het Oostenrijkse circuit. Zo ook Max Verstappen. "Ik las een aantal dingen en ook schokkende teksten. Hier zouden we het niet over moeten hoeven hebben", zei de regerend wereldkampioen.

"En: het is geen excuus, maar feest en alcohol leiden soms tot dom gedrag. Als je te veel gedronken hebt, kun je beter naar bed gaan, je roes uitslapen en 's morgens weer nuchter opstaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl