NOS NieuwsAangepast

Gemeente: explosie woning Huizen gevolg van conflict in drugsmilieu

De explosie in een woning in Huizen, vannacht rond 02.00 uur, had hoogstwaarschijnlijk te maken met een ruzie in het drugsmilieu, meldt de gemeente. De woning, gelegen aan de Roef, werd tot voor kort beveiligd door de politie. De bewoner van het huis heeft uit veiligheidsoverwegingen een gebiedsverbod gekregen.

Door de explosie zijn de ramen aan de voorkant en aan de achterkant van het huis gesprongen. De politie heeft omwonenden opgeroepen mogelijke beelden van het incident te delen.

Niemand is gewond geraakt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het huis onderzocht en geen andere explosieven gevonden. De bewoners van de vijf omliggende huizen zijn geëvacueerd, de bewoners van drie woningen kunnen weer terug naar huis.

Speciale bewaking

Een week geleden had de burgemeester van Huizen besloten dit en een ander huis in dezelfde straat te sluiten vanwege "ernstige veiligheidsoverwegingen". Er zou sprake zijn van onmiddellijk gevaar voor omwonenden.

De buurt werd een aantal dagen door een speciale bewakingseenheid beveiligd. De politie was aanwezig met automatische wapens. Nadat een verdachte was aangehouden die mogelijk betrokken was bij de dreiging werd de beveiliging afgeschaald. Tijdens de explosie was de politie niet meer aanwezig omdat de dreiging minder zou zijn.

Intense gesprekken

Zondagavond hebben gemeente en politie met bewoners gesproken in de Thomaskerk. Dat waren volgens burgemeester Meijer "intense gesprekken", schrijft NH Nieuws. Wat er is besproken is niet naar buiten gebracht , wel is duidelijk dat de aard van dreiging nog altijd onbekend is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl