De politie doet onderzoek bij de woning in Tienhoven
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Man uit Den Haag vast voor explosies bij woningen in provincie Utrecht

De politie heeft een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij explosies bij woningen in Tienhoven en Hoef en Haag, een dorp in aanbouw bij Vianen. De man is volgens de politie mogelijk ook betrokken bij de dreiging tegen andere woningen in Hoef en Haag, Huizen en Nieuwegein.

Afgelopen weekend waren er explosies bij meerdere woningen in de provincie Utrecht. De eerste was bij een woning in Hoef en Haag. De volgende nacht werden bewoners van een chaletpark in Tienhoven, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Hoef en Haag, opgeschrikt door een harde knal bij een chaletwoning. De burgemeesters van de desbetreffende gemeenten besloten daarna de woningen te sluiten.

Eerder maakte de politie al bekend er sterk rekening mee te houden dat de explosies te maken hebben met een conflict in het drugsmilieu.

Woningen gesloten

De politie en het OM deelden dreigingssignalen met meerdere gemeenten in Midden-Nederland, waarna woningen in die gemeenten voor langere tijd werden gesloten. Volgens RTV Utrecht gaat het om een woning in Nieuwegein en nog een woning in Hoef en Haag.

De verdachte zit vast in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mag praten. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Advertentie via Ster.nl