Zorgen voor PSV-trainer Ruud van Nistelrooij
NOS VoetbalAangepast

PSV fors onderuit, Bergwijn ziet Ajax winnen en Feyenoord revancheert zich

PSV heeft in z'n derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een gevoelige eerste nederlaag geleden. Na de 6-0 zege op BW Lohne en het 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge werd tegen het uit de Bundesliga gedegradeerde Arminia Bielefeld met 4-0 verloren.

Het voetbaljaar is nog jong, maar vooralsnog heeft Ruud van Nistelrooij het lek nog niet boven bij PSV, dat vorig seizoen te veel en vaak te makkelijk tegengoals incasseerde. De nieuwe hoofdcoach stuurde tegen Bielefield een ploeg het veld op die niet veel zal verschillen van de beoogde basiself, maar die formatie kon niet voorkomen dat de Duitse opponent met een 2-0 voorsprong de rust inging.

Opvallendste afwezigen bij de nummer twee van Nederland, dat in spits Luuk de Jong een nieuwe aanvoerder had, waren Ibrahim Sangaré, die vanwege privéomstandigheden later zal aansluiten, en aankoop Xavi Simons, die op de bank begon.

De na rust bij PSV ingevallen Xavi Simons

De gastheren kwamen op voorsprong via een indirecte vrije trap van dichtbij van Fabian Klos, die op zijn beurt na balverlies Joey Veerman aangever was bij de 2-0 van Janni Serra. Kort na de pauze verdween een Duitse voorzet via PSV-verdediger Derrick Luckassen in het Eindhovense doel, waar Joël Drommel de plaats had ingenomen van Walter Benitez.

Ook Simons (voor Guus Til) en Yorbe Vertessen (voor De Jong) waren na rust de PSV-gelederen komen versterken, maar het bleef teleurstellend wat de Brabanders op de mat legden. Sterker, de gasten moesten toezien hoe kort voor tijd Noel Niemann nog een vierde Duitse treffer produceerde.

Uitslagen/programma voorbereiding PSV

Wedstrijd Uitslag/datum
PSV-BW Lohne 6-0
PSV-Cercle Brugge 2-2
Arminia Bielefeld-PSV 4-0
PSV-Villarreal 16 juli
PSV-FC Eindhoven 19 juli
PSV-Real Betis 23 juli

Ajax wint zonder recordaankoop Bergwijn en zieke Ihattaren

Ajax heeft zaterdag onder toeziend oog van recordaankoop Steven Bergwijn een oefenzege geboekt op Lokomotiva Zagreb (3-0). Feyenoord revancheerde zich tegen RB Salzburg (2-1) voor de 7-0 nederlaag tegen FC Kopenhagen van een week geleden.

Ajax is ruim twee weken in voorbereiding, maar Alfred Schreuder gebruikte die tot nu toe vooral om veel jeugdspelers aan het werk zien. Met de deze week ingestroomde internationals kan de nieuwe trainer nu écht beginnen aan het smeden van zijn team.

Kenneth Taylor

Tegen Lokomotiva Zagreb ontbraken nog een hoop beoogde basisspelers, maar Daley Blind en Davy Klaassen maakten wel weer hun opwachting.

Het duo was op eigen initiatief eerder begonnen met trainen en was zo fit genoeg om een helft te spelen. Mohamed Ihattaren, die zich nadrukkelijk had laten zien bij het trainingskamp in De Lutte, ontbrak vanwege ziekte.

Taylor laat zich zien

Kenneth Taylor zette Ajax na een kleine twintig minuten op voorsprong tegen de nummer vijf van Kroatië. De middenvelder creëerde in het zestienmetergebied ruimte voor zichzelf en schoot de bal besluitvaardig binnen.

Diezelfde Taylor stond met een perfecte voorzet ook aan de basis van de 2-0 van Youri Baas, die nog voor rust van dichtbij kon binnenkoppen. In de tweede helft stuurde Schreuder een hoop jeugdspelers het veld in. Jay Enem bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-0.

Volgende week speelt Ajax in Nederland nog besloten tegen het Belgische Eupen, waarna de ploeg van Schreuder naar Oostenrijk vertrekt voor het tweede trainingskamp.

Uitslagen/programma voorbereiding Ajax

Wedstrijd Uitslag/datum
Ajax- SV Meppen 3-0
Ajax-Paderborn 2-5
Ajax-Lokomotiva Zagreb 3-0
Ajax-Eupen 15 juli
RB Salzburg-Ajax 19 juli
Ajax-Eintracht Frankfurt 23 juli
Ajax-Sjachtar Donetsk 26 juli

Feyenoord revancheert zich

Feyenoord sloot zaterdag zijn trainingskamp in Oostenrijk juist af. Tegen RB Salzburg wonnen de Rotterdammers met 2-1.

Feyenoord verloor een week geleden met een onervaren ploeg op pijnlijke wijze van FC Kopenhagen (0-7), in Oostenrijk kon Arne Slot weer een beroep doen op de internationals. Dat was terug te zien, want Feyenoord kwam op zijn zachtst gezegd een stuk beter voor de dag.

Trainer Arne Slot

Het kreeg door een slippertje van Jorrit Hendrix wel een vroeg tegendoelpunt te verwerken, maar Feyenoord herpakte zich. Na ruim een halfuur maakte Alireza Jahanbakhsh de verdiende gelijkmaker.

Slot stuurde in de tweede helft elf nieuwe namen het veld in, maar ook zonder de internationals wist Feyenoord te scoren. Mohamed Taabouni, die deze zomer transfervrij over is gekomen van AZ, trok goed naar binnen en schoot zijn ploeg naar de overwinning.

Feyenoord speelt in aanloop naar de start van de eredivisie tegen Vitesse (7 augustus) nog drie oefenwedstrijden, tegen achtereenvolgens Union, Olympique Lyonnais en NAC Breda.

Uitslagen/programma voorbereiding Feyenoord

Wedstrijd Uitslag/Datum
Feyenoord-Kopenhagen 0-7
RB Salzburg-Feyenoord 1-2
Feyenoord-Union 16 juli
Feyenoord-Olympique Lyon 24 juli
Feyenoord-NAC Breda 27 juli

AZ onderuit in Griekenland

AZ oefende, anderhalve week voor de belangrijke wedstrijd in de tweede voorronde van de Conference League, tegen het Griekse Olympiakos Piraeus. De Alkmaarders gingen in Griekenland met 1-0 onderuit in een wedstrijd waarin weinig hoogtepunten vielen te noteren.

AZ speelt donderdag 21 juli in de Conference League tegen de winnaar van het tweeluik tussen Tre Penne (San Marino) en Tuzla City (Bosnië). De eerste wedstrijd is gewonnen door Tuzla City met 0-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl