NOS Nieuws

'Agent betrokken bij schietincident trekker Heerenveen ondergedoken'

Een agent die dinsdagavond betrokken was bij het schietincident bij het boerenprotest in Heerenveen, is naar een onderduikadres gebracht, schrijft de Leeuwarder Courant. Zijn huis wordt beveiligd.

De politie en het Openbaar Ministerie willen niets over de zaak kwijt. Wel laten ze weten dat ze berichten onderzoeken die gaan over mogelijke bedreigingen van de betrokken agenten.

De agenten en hun gezinnen zijn sinds het politieoptreden dinsdagavond op verschillende manieren lastiggevallen door actievoerders, zegt een woordvoerder van politievakbond ACP. Zo is mogelijk sprake geweest van brandstichting in de tuin van een van de agenten, zegt hij.

De politie Noord-Nederland wil niet ingaan op berichten over brandstichting. Of dit klopt, wordt nog uitgezocht. Het Openbaar Ministerie zegt niet bekend te zijn met een dergelijk incident.

Op sociale media gaan een naam en foto rond van een agent waarover wordt gezegd dat hij de schoten op de A32 in Heerenveen zou hebben gelost. Deze gegevens worden gedeeld met opruiende teksten erbij. Ook wordt opgeroepen tot zijn ontslag.

"Dit gaat vele bruggen te ver", zegt de ACP-woordvoerder. "Bedreigingen aan het adres van politieagenten moeten we als Nederland zijnde massaal veroordelen."

Hooibalen niet in tuin agent

Op sociale media gaan ook beelden rond van hooibalen die in de voortuin van de woning van de agent zouden zijn gedumpt. Deze beelden worden volgens de politie ten onrechte gekoppeld aan de gebeurtenissen in Heerenveen.

"De balen zijn bij een burger in de tuin gekomen, niet bij een politiemedewerker", zegt een woordvoerder van de politie. Volgens haar gaat het om een ongeluk. "We vermoeden dat het hooi niet goed vastzat toen de bestuurder de bocht nam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl