NOS Nieuws

Nu acht arrestaties voor boerenprotest bij huis Van der Wal

De politie heeft inmiddels acht mensen aangehouden vanwege het uit de hand gelopen boerenprotest bij het huis van minister Van der Wal (Natuur en Stikstof). Ze hebben zich zelf bij de politie gemeld.

Vorige week werden onherkenbare beelden gepubliceerd van elf verdachten. De politie zei de beelden vandaag herkenbaar online te zetten als ze zich niet zouden melden. Tien mensen hebben zich inmiddels gemeld, daarvan zijn er dus acht aangehouden.

Wie de laatste persoon is, weet de politie nog niet. "Als het nodig is kan het zijn dat er alsnog beelden gepubliceerd worden", zegt de politie. Zaterdag stond de teller nog op vier aanhoudingen: twee mannen uit Nunspeet, een uit Bathmen en een uit Holten.

Vorige week dinsdag braken radicale boeren door een politieafzetting bij het huis van Van der Wal. Een politieauto werd vernield en in de buurt van de woning werd een giertank geleegd.

Beelden van onrust bij huis minister Van der Wal

De politie deelde maandag onherkenbare beelden van ongeregeldheden bij een protest in de omgeving van Stroe. Relschoppers sloegen daar op dezelfde avond in op een politiebusje met grote hamers en stalen pijpen.

Na publicatie van de beelden zijn twee mannen aangehouden voor onder meer openlijk geweld en vernieling. Het zijn een 33-jarige man uit Kootwijkerbroek en een 24-jarige man uit Barneveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl