Politie in de omgeving van het huis de minister
NOS Nieuws

Meer arrestaties voor openlijke geweldpleging bij huis Van der Wal

De politie heeft nog eens twee mensen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging bij het huis van minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) afgelopen dinsdag. Het zijn mannen van 26 en 30 jaar uit de gemeente Nunspeet, meldt de politie. Ze worden ook verdacht van het stelen van een camera die langs de weg stond.

De mannen meldden zich vanochtend op het bureau, nadat de politie eerder al onherkenbare beelden van een aantal verdachten van de boerenprotesten had vrijgegeven. De politie zegt woensdag herkenbare beelden van relschoppers online te zetten, als de verdachten zich niet melden.

Vrijdag meldden twee andere mannen zich al, een van 23 uit Bathmen en een 46-jarige man uit Holten. Zeven mensen hebben zich nog niet gemeld. Ook werd een man uit Uden van 52 gearresteerd, vanwege oproepen om supermarkten en distributiecentra te blokkeren en bedreiging van premier Rutte.

Grote hamers

Dinsdag braken radicale boeren door een politieafzetting bij het huis van Van der Wal. Daarbij werd een politieauto vernield. Ook werd een giertank in de buurt van de woning van de minister geleegd.

Ook bij een protest in de omgeving van Stroe werd het grimmig. Daar bewerkten relschoppers een politiebusje met grote hamers en stalen pijpen. De politie arresteerde in de dagen daarna meerdere mensen, onder meer voor openlijke geweldpleging, het blokkeren van de snelweg en poging tot doodslag.

Beelden van de onrust bij het huis van minister Van der Wal:

Beelden van onrust bij huis minister Van der Wal

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl