NOS Voetbal

91-1 en 95-0; opmerkelijke voetbaluitslagen Sierra Leone worden onderzocht

91-1 en 95-0. Het zijn onwerkelijke voetbaluitslagen in het voetbal, toch gebeurde het in Sierra Leone. Op één dag nog wel. Het is op zijn minst opvallend te noemen, vond ook de nationale voetbalbond, die een onderzoek is gestart.

Gulf FC versloeg zondag Koquima Lebanon met 91-1, Kahunla Rangers deed daar met een 95-0 uitzege op Lumbenbu United een schepje bovenop. Zowel Gulf als Kahunla had veel doelpunten nodig om zich te plaatsen voor de play-offs van de eerste divisie van Sierra Leone.

Kahunla Rangers ging door de doelpuntenexplosie uiteindelijk net over Gulf heen in de stand.

Zijn de wedstrijden gemanipuleerd? De bond van Sierra Leone gaat dat proberen uit te zoeken en verzekert wedstrijdmanipulatie in geen enkel opzicht te tolereren. "Deze zaak wordt grondig onderzocht en iedereen die schuldig wordt bevonden zal met de volle kracht van de wet worden aangepakt", aldus de bond in een verklaring.

Grootste voetbaluitslag ooit: 149-0

Mochten de uitslagen blijven staan, dan zijn het niet de grootste uitslagen ooit in het voetbal. De hoogste score zou uit 2002 dateren, toen AS Adema met 149-0 won van SO l'Emyrne in Madagaskar. De spelers van SO l'Emyrne scoorden opzettelijk het ene na het andere eigen doelpunt uit protest tegen eerdere beslissingen van de scheidsrechter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl