Pro Shots
NOS Voetbal

'Lijst met namen in gokzaak wordt steeds langer, vooral uit het Haagse'

Afgelopen vrijdag onthulde het Algemeen Dagblad dat meerdere voetballers uit de eredivisie betrokken zijn geweest bij een illegaal gokbedrijf, de inmiddels opgeheven goksite Edobet. Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers, spelers bij Sparta Rotterdam, hadden zelfs aandelen in dat bedrijf.

"Het gaat om het grootste gevaar in het voetbal, de gokwereld", zegt Arno Vermeulen in Studio Voetbal. "De onderwereld infiltreert in de bovenwereld. Dit is bloedlink. Onbegrijpelijk als je als voetballer zo vaak gewaarschuwd bent en dan toch besluit aandelen te nemen in een illegale goksite."

Bekijk hieronder een aantal fragmenten uit Studio Voetbal over bovengenoemd gokschandaal in het voetbal.

Ook de namen van onder anderen Jordy Clasie, Ricardo Kishna en oud-speler David Mendes Da Silva kwamen voorbij. "De lijst wordt steeds langer", zegt Vermeulen. "Namen van veel meer spelers worden genoemd. Er komt meer. Vooral uit het Haagse. Dit is zeker niet het einde."

'Juice-kanalen'

Ondanks hun betrokkenheid zaten Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers zondag gewoon bij de selectie voor het duel met sc Heerenveen (1-1). Beugelsdijk viel in. "Die kreeg zelfs de aanvoerdersband", zegt Pierre van Hooidonk. "Dat moet je niet willen als club."

Sparta-trainer Henk Fraser liet na afloop weten geen twijfel te hebben gehad over het selecteren van Beugelsdijk en Meijers. "Dit soort zaken wordt bepaald door Justitie. Ik moet denken aan de belangen van Sparta en het kan me geen puntje, puntje, puntje schelen wat andere mensen daarvan vinden."

"Volgens mij is het een journalistiek iets", zei Fraser ook, waarna hij de vergelijking met de zogenoemde 'juice-kanalen' maakte.

"Dat zijn roddelsites, maar we praten over fantastisch journalistiek onderzoekswerk van het AD en wij bij de NOS met de podcast over matchfixing", reageert Vermeulen op het interview van Fraser.

"Alles wordt gecheckt en nog eens gecheckt. Dat gooit hij op een hoop. Het is pijnlijk en fout van Fraser. Dat moet je niet zeggen. Heel slecht. Het zijn gewoon feiten. Die mannen erkennen die aandelen te hebben. Het is informatie die bekend is."

Bekijk hieronder het interview met Henk Fraser, de reactie daarop in Studio Voetbal en de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Korte Corner over Ronald de Boer door Marcel van Roosmalen en Eindsignaal over Milco Pieren door Frank Heinen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl