AP
NOS NieuwsAangepast

Zes doden bij schietpartij in Chicago tijdens parade Onafhankelijkheidsdag

In een voorstad van Chicago zijn zes doden gevallen bij een schietpartij tijdens een parade ter gelegenheid van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. 24 mensen zijn gewond naar een ziekenhuis gebracht, melden Amerikaanse autoriteiten.

De schutter wordt nog gezocht. De politie heeft de naam van een verdachte vrijgegeven, een man van 22. Volgens de politiechef is hij "gewapend en gevaarlijk". Hij heeft vanaf een dak geschoten op deelnemers aan de parade, concludeert de politie nadat er een geweer op een dak is gevonden. Mensen in de omgeving wordt gevraagd om binnen te blijven.

De parade was net begonnen in Highland Park, een voorstad van Chicago, toen er schoten klonken. Honderden mensen stoven uiteen. Op beelden zijn mensen te zien die onder het bloed zitten. Onder de deelnemers waren veel ouders met kinderen.

Onderdeel van de parade was een optocht van kleine kinderen op versierde fietsen. De Fourth-of-July-parade werd na de schietpartij direct afgeblazen.

Op beelden die op sociale media werden gepost is te zien en te horen dat er paniek uitbreekt:

Schoten gelost bij parade Onafhankelijkheidsdag in Chicago

In Evanston, niet ver van Highland Park, is besloten het traditionele vuurwerk, waarmee de viering van Onafhankelijkheidsdag wordt afgesloten, niet door te laten gaan. Ook zijn uit voorzorg de stranden in de omgeving gesloten.

De schietpartij komt op een moment dat de discussie over wapenbezit in de VS weer is opgelaaid. Aanleiding is het bloedbad dat eind mei door een 18-jarige man werd aangericht op een basisschool in Uvalde, in Texas.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl