Getty
NOS Sport

Verstappen wordt verrast door Sainz, die op Silverstone zijn eerste pole pakt

Max Verstappen leek met overmacht naar poleposition te rijden tijdens de kwalificatie voor de grand prix van Groot-Brittannië. Op Silverstone werd hij in de laatste rondes van de derde sessie echter verrast door een razendsnelle Carlos Sainz van Ferrari, die zijn eerste pole ooit reed.

De kwalificatie werd getekend door flinke regenval. Zeker in de tweede en derde sessie was het circuit ontzettend nat.

Een verrassing was het niet dat juist Verstappen aanvankelijk het best om wist te gaan met de weersomstandigheden. De regerend wereldkampioen is dit seizoen uiterst stabiel en reed eerder op de dag ook al de snelste tijd op de vrije training, toen nog op een droge baan.

AFP
Charles Leclerc en Carlos Sainz op Silverstone

In Groot-Brittannië is niet iedereen even blij met de dominantie van Verstappen. De veelbesproken ontknoping van het vorige seizoen is daar nog niet vergeten. Op een spandoek langs het circuit werd er zelfs nog aan gerefereerd: "Masi geeft je vleugels."

Verstappen was in de eerste twee sessies superieur, hoewel hij door het natte asfalt nog een bocht miste. Charles Leclerc kon hem in beide sessies niet echt bedreigen. In de tweede sessie eindigde Lewis Hamilton als tweede.

Op zijn thuiscircuit toonde hij daarmee aan zijn auto inmiddels beter onder controle te hebben. Verrassend was dat Nicholas Latifi de eerste twee sessies wist te overleven.

In de derde sessie leek Verstappen dus in een zetel naar poleposition te rijden, maar dat pakte anders uit. Sterker, de Nederlander had de mazzel en de kunde om een flinke botsing met de muur te voorkomen, toen hij even de controle over zijn wagen verloor. Uiteindelijk spinde hij volledig in de rondte, waarna hij gewoon door kon rijden.

In een uiterst spannend slot streden Verstappen, Carlos Sainz, Leclerc, Hamilton, Sergio Pérez en Lando Norris om de voorste startplekken. Redelijk uit het niets reed Sainz uiteindelijk de snelste ronde, waardoor hij zondag voor het eerst in zijn loopbaan vanaf de eerste plaats mag starten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl