Carlos Sainz rijdt door de regen
NOS SportAangepast

Sainz geeft Britten en Verstappen het nakijken op regenachtige trainingsdag

De Spaanse Ferrari-coureur Carlos Sainz is 'winnaar' geworden van een regenachtige trainingsdag in de Formule 1 voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Alleen in de tweede training kon er serieus gereden worden, omdat het toen droog was.

De Britten Lewis Hamilton (Mercedes) en Lando Norris (McLaren) waren achter Sainz de snelsten op het circuit van Silverstone. Max Verstappen en zijn team Red Bull moeten meer snelheid zien te creëren voor de race van zondag. De Nederlander reed de vierde tijd en zijn teamgenoot Sergio Perez slechts de zevende tijd.

De eerste vrije training viel in duigen vanwege de regen. Slechts tien coureurs konden een tijd neerzetten. Van hen was Valtteri Bottas in zijn Alfa Romeo de snelste, maar daar konden weinig conclusies aan verbonden worden.

Gedurende de eerste training werd het wel droog en liet het zonnetje zich zelfs nog even zien, maar de meeste coureurs deden het rustig aan omdat een halfuur later opnieuw hemelwater het asfalt teisterde. Verstappen reed in totaal drie ronden, maar tot een tijd kwam hij niet.

Verstappen laat naar zachte banden

Tijdens de tweede vrije training bleef het wel de hele tijd droog. De teams kregen daardoor de mogelijkheid om updates te testen. Charles Leclerc, teamgenoot van Sainz bij Ferrari, was na de eerste stint de snelste.

Halverwege kozen de meeste coureurs voor zachte, snellere banden. Verstappen deed dat ook, maar later dan de rest. Aan de auto van Hamilton werd flink gesleuteld. De Brit wist zich voor eigen publiek nog wel naar een tweede plek te rijden. Leclerc zette geen tijd neer en besloot de vrije trainingen met een vijfde plek.

Verstappen is met 175 punten de leider van het WK-klassement. Hij heeft een ruime voorsprong op nummer twee en teamgenoot Perez, die 129 punten heeft. Leclerc staat derde met 126 punten.

De kwalificatie voor de race van zondag begint zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd. De derde vrije training wordt daarvoor afgewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl