AFP
NOS SportAangepast

Wimbledon-tennisser vergeet rackets, Djokovic wint en ex-toptalent lacht weer

Novak Djokovic heeft probleemloos de derde ronde op Wimbledon gehaald. De titelhouder was op het centre court veel te sterk voor voormalig toptalent Thanasi Kokkinakis: 6-1, 6-4, 6-2.

De enige eerdere ontmoeting tussen de twee was in de derde ronde van Roland Garros in 2015 toen Djokovic in drie sets won. De Serviër was toen al de mondiale nummer één en had negen grandslamtitels op zak, terwijl Kokkinakis als negentienjarige de wereld nog moest ontdekken.

Djokovic sprak destijds in Parijs zijn lof uit voor de talentvolle Australiër, die als junior de finale van de Australian Open en US Open haalde. "Het tennis heeft spelers zoals Thanasi nodig. Hij is nog maar een tiener, maar speelt met veel lef."

Donkere jaren

De mooie woorden van Djokovic kon Kokkinakis in zijn zak steken, maar het liep anders. De Serviër won nog eens elf grandslamtitels, terwijl de Australiër donkere jaren vol blessureleed beleefde. Het medisch dossier van Kokkinakis puilt uit.

Hij dacht vaak aan stoppen, maar het lukte de inmiddels 26-jarige speler op te krabbelen. Kokkinakis boekte dit jaar zijn eerste ATP-toernooizege, uitgerekend in geboortestad Adelaide, en won met zijn maatje Nick Kyrgios het dubbelspel bij de Australian Open.

Reuters
Novak Djokovic bij het betreden van het centre court op Wimbledon

Het waren voor Kokkinakis, die dit jaar na bijna zes jaar afwezigheid zijn rentree in de tophonderd maakte, magische momenten die hij een aantal jaar geleden niet voor mogelijk hield.

Een magisch moment zat er voor Kokkinakis woensdagmiddag bij lange na niet in. Djokovic was op het centre court heer en meester en liet andermaal zien dat hij in Londen de grote favoriet is voor de titel.

Geen grassucces Ruud, Humbert vergeet rackets

Casper Ruud is in de tweede ronde blijven steken. De verliezend finalist van Roland Garros boog met 6-3, 2-6, 5-7, 4-6 voor Ugo Humbert, die zonder rackets de baan op was gekomen.

Kort na het betreden van de baan kwam de Fransman erachter dat hij zijn belangrijkste materiaal niet bij zich had. Al snel werden er drie exemplaren gebracht en na een stroef begin speelde de nummer 112 van de wereldranglijst een uitstekende partij.

Ruud, de nummer zes van de wereld, boekte zijn successen voornamelijk op gravel en is dan ook geen liefhebber van het grastennis. "Gras is voor golfers, ik denk dat ik als voorbereiding maar ga golfen", liet hij onlangs optekenen.

Van de twaalf wedstrijden die Ruud op gras heeft gespeeld, won hij er maar vier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl