NOS Sport

Van de Zandschulp in drie sets langs ervaren López op Wimbledon

Van de Zandschulp in drie sets langs ervaren López op Wimbledon

Na Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor heeft ook de derde Nederlandse man in het hoofdtoernooi van Wimbledon de tweede ronde bereikt. Botic van de Zandschulp, de nummer 25 van de wereld, rekende in drie sets af met de Spaanse veteraan Feliciano López: 6-2, 6-3, 6-3.

De inmiddels 40-jarige López (240ste op de wereldranglijst) won dit jaar pas één partij op de ATP-tour, twee weken geleden op het grastoernooi van Queen's. Vorige week ging hij in Mallorca nog onderuit tegen Griekspoor, na twee tiebreaks.

Zo spannend werd het in Londen niet. Van de Zandschulp brak López in de eerste game op love, hield het initiatief en smashte zich op 5-2 naar de setwinst.

Meer winners, minder onnodige fouten

Van de Zandschulp speelde erg degelijk, maakte regelmatig returnwinners en had na anderhalf uur de winst binnen. Hij sloeg meer dan twee keer zoveel winners (39 om 16) en maakte veel minder onnodige fouten: 15 voor Van de Zandschulp tegen 25 voor López.

"Ik retourneerde heel goed", reageerde Van de Zandschulp, "wat tegen hem ook nodig is. Ik ben maar één keer in de problemen geweest en kwam bij hem vaak in de buurt van een break. Het was een hele strakke overwinning."

Feliciano López

Voor de Spanjaard restte de eer dat hij nu de enige speler is die minstens twintig keer aan ieder grandslamtoernooi deelnam.

In de tweede ronde treft Van de Zandschulp Emil Ruusuvuori uit Finland. In Rosmalen verloor de Nederlander nog van de nummer 49 van de wereld. "Dit keer zal ik het spel zelf meer moeten maken. Hij vindt het lekker als hij kan uitdelen, maar minder fijn als hij moet rennen."

Nadal in vier sets door

Rafael Nadal speelde op het centre court zijn eerste partij weer sinds het behalen van zijn veertiende titel op Roland Garros, begin deze maand. In Parijs speelde hij met injecties om een chronische voetblessure het hoofd te bieden en het was nog maar de vraag of Nadal zich fit genoeg voor Wimbledon zou voelen.

De Spanjaard wilde beslist geen gewoonte maken van die injecties. De winnaar van 2008 en 2010 bleek in staat in Londen zijn opwachting te maken en won de eerste twee sets van Francisco Cerundolo.

Rafael Nadal

De Argentijnse nummer 40 van de wereld maakte dit jaar een flinke sprong door in Miami de halve finales te halen. Zijn grasseizoen verliep minder, al viel daar dit keer weinig van te merken.

Nadal kwam na het winnen van de eerste twee sets in de derde een break voor. Daarmee leek de druk bij Cerundolo weg en met avontuurlijke slagen bracht hij Nadal in het nauw. Hij won set drie en kwam in de vierde met 4-2 voor. De Spanjaard kon echter nog een tandje bijzetten en sleepte de wedstrijd binnen.

Auger-Aliassime uitgeschakeld

De nummer zes van de plaatsingslijst, Félix Auger-Aliassime, is al in de eerste ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De Canadees verloor onlangs in Rosmalen in de halve finales van Tim van Rijthoven. In Londen werd de Amerikaan Maxime Cressy een bananenschil voor Auger-Aliassime, die in vier sets onderuitging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl