NOS Nieuws

Bij1-voorzitter Jursica Mills stapt op vanwege 'toxiciteit en vriendjespolitiek'

Voorzitter Jursica Mills van politiek partij Bij1 stapt per direct op, bevestigt de partij na berichtgeving van het Parool. In haar afscheidsbrief aan de leden schrijft Mills dat de partij "vol is van toxiciteit, vriendjespolitiek en tegenstrijdigheden", citeert de krant.

"We zijn overvallen door haar besluit, maar respecteren de keuze", reageert Bij1 op Twitter. "We verzamelen nu alle informatie en zodra we meer weten, komen we met een inhoudelijke reactie naar onze leden."

"Ik heb gezien dat leden graag rechtvaardigheid willen, totdat een rechtvaardig besluit niet bij hen in het straatje past", schrijft Mills. "Dat leden graag een platte organisatie willen, maar nooit verantwoordelijk willen zijn voor hun eigen gedrag en ga zo maar door."

"Ik ben als zwarte vrouw nog nooit zo respectloos, niet zuiver/integer of ongerechtvaardigd benaderd en behandeld en dat allemaal onder het mom van kritiek. Laat dat maar even bezinken."

In juli vorig jaar werd de nummer 2, activist en kunstenaar Quinsy Gario, uit de partij gezet. Mills noemde de opstelling van Gario toen "toxisch". Na het royement verbrak de Haagse afdeling van Bij1 de banden met de landelijke partij, en splitste zich af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl