FIBA 3x3
NOS Sport

3x3 basketbalsters starten WK met winst en flinke nederlaag

De Nederlandse 3x3-basketbalsters zijn het WK begonnen met een zege en een nederlaag. Op de eerste dag in Antwerpen kwamen de vrouwen in actie tegen Israël (17-11 winst) en Spanje (22-9 verlies).

Loyce Bettonvil, Noortje Driessen, Janine Guijt en Natalie van den Adel kwamen in het eerste groepsduel tegen de Israëlische vrouwen op een 10-6 achterstand. Die tik werd knap geïncasseerd en uiteindelijk omgezet in een 17-11 overwinning. Tegen Spanje ging het een stuk minder.

Even bijkomen na de zege op Israël was er nauwelijks bij: een half uur later moesten de Nederlandse vrouwen alweer aantreden tegen Spanje. Die wedstrijd werd Nederland overrompeld door met name de 1.89 meter lange center Aitana Cuevas.

Met een verschil van 13 punten werd Oranje, als vijfde geplaatst, van de baan geveegd door het als vierde geplaatste land dit WK. Met het 22ste punt beëindigde Spanje de wedstrijd voortijdig.

Donderdag komen de Oranjevrouwen weer in actie, tegen Chili en Canada. Woensdag spelen de Nederlandse mannen hun eerste partijen in de poule tegen China en Polen.

FIBA 3x3
Bettonvil in de tang bij twee Spaanse verdedigers

Op het WK zijn er zowel bij de mannen als vrouwen vier poules van vijf landen. De winnaars van de poule gaan direct naar de kwartfinale. De nummer twee en drie uit de poulefase spelen een tussenronde. Beide rondes worden afgewerkt op zaterdag 25 juni.

Het toernooi in Antwerpen duurt tot en met zondag, dan worden bij de halve finales, troostfinales en finales gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl