FIBA
NOS Sport

Jaring wil via rechter plek in olympisch 3x3 basketbalteam afdwingen

Julian Jaring wil via de rechter een basisplaats in het Nederlandse 3x3-basketbalteam voor de Olympische Spelen afdwingen.

Jaring dwong met Dimeo van der Horst, Arvin Slagter en Jessey Voorn in mei plaatsing af voor Tokio, maar werd door bondscoach Brian Benjamin als reserve aangewezen voor de Spelen, ten faveure van Ross Bekkering.

"Criteria moeten worden toegepast als afgesproken", verklaarde de advocaat van Jaring. "Het gevolg is dat Julian als basisspeler moet worden aangemerkt."

Vorige week was er al een zaak voor de commissie van beroep van de bond. Die wees Jarings protest af, waarop zijn advocaat een kort geding aanspande. Die zaak dient donderdag.

'Aanvallend te onmachtig'

Bondscoach Benjamin verklaarde na het bekendmaken van zijn olympische selectie dat het team de laatste maanden aanvallend soms te onmachtig was.

"De keuze voor deze vier is niet gebaseerd op één wedstrijd of één toernooi", aldus Benjamin. "We hebben de afgelopen maanden in wisselende samenstellingen gespeeld om te kunnen komen tot het team dat zowel verdedigend als aanvallend het meest consistent en efficiënt is."

Het olympische 3x3 toernooi begint op 24 juli en duurt tot en met 28 juli. De Nederlandse mannen strijden met gastland Japan, Servië, China, Rusland, Letland, Polen en België om de medailles.

Bekijk in de video hoe de Nederlandse basketballers zich plaatsten voor Tokio.

3x3 basketballers Nederland naar Olympische Spelen: 'Waren eigenlijk kansloos'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl