1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Orange Pictures
NOS Voetbal

Met Wijndal begint AZ aan voorbereiding: 'Week later was niet erg geweest'

De spelers van AZ hebben niet lang kunnen genieten van hun vakantie. In navolging van PSV, FC Twente en Go Ahead Eagles is de ploeg van trainer Pascal Jansen vandaag begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Alkmaarders hebben van alle clubs de kortste vakantie gehad. AZ speelde drie weken geleden nog de finale van de play-offs om Europees voetbal. "Een weekje langer vakantie was niet erg geweest", zegt aanvoerder Owen Wijndal, die ondanks interesse van Ajax gewoon op het trainingsveld verscheen.

Over precies een maand staat de eerste officiële wedstrijd van AZ alweer gepland. Op 21 juli speelt AZ in de tweede voorronde van de Conference League. Tegenstander daarin is Tre Penne uit San Marino of het Bosnische Tuzla City.

Piekmoment

"Ik kende beide clubs niet", zegt Pascal Jansen, die zich inmiddels wel heeft ingelezen. "We gaan rustig naar de 21ste toewerken. Dat is het moment dat we ons van onze beste kant moeten presenteren. Het is het eerste piekmoment voor ons."

Met Wijndal begint AZ na korte vakantie aan voorbereiding nieuw seizoen

Linksback en aanvoerder Wijndal wordt veelvuldig genoemd als versterking voor Ajax, maar richt zicht voorlopig op AZ. "Ik heb mijn ambitie uitgesproken. Ik heb mijn contract verlengd en heb goede afspraken gemaakt om de club te helpen. Je weet nooit hoe het kan lopen, ik laat het rustig op me afkomen."

Daar sluit Jansen zich bij aan. "Ik hou op dit moment nog rekening met Wijndal. We wachten het rustig af."

Ajax begint woensdag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen, Feyenoord staat maandag 27 juni voor het eerst weer op het trainingsveld.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl