ANP
NOS Sport

Toussaint, De Waard en Schouten plaatsen zich voor halve finales op WK zwemmen

Alle drie de Nederlandse vrouwen die vanochtend in actie kwamen bij de series van de WK zwemmen in Boedapest, hebben zich geplaatst voor de halve finales. Kira Toussaint en Maaike de Waard deden dat op de 100 meter rugslag en Tes Schouten haalde de laatste zestien op de 100 meter schoolslag.

Toussaint (28) noteerde met 59,69 de vijfde tijd. Dat is ruim een seconde boven haar Nederlands record. Bij twee eerdere deelnames aan een WK langebaan kwam Toussaint nooit verder dan een dertiende plaats op de 100 meter rugslag.

De 25-jarige De Waard noteerde in haar serie 1.00,46, wat goed was voor de tiende tijd. Ze bleef ruim een halve seconde boven haar persoonlijk record dat ze een jaar geleden in Boedapest zwom.

De 20-jarige Amerikaanse Regan Smith was veruit de snelste van het veld. Met 58,31 bleef de wereldkampioene op de 200 meter rugslag iedereen ruim een halve seconde voor. De halve finales worden vanavond afgewerkt, maandag staat de finale van het onderdeel op het programma.

Schouten door op schoolslag

Op de 100 meter schoolslag plaatste Tes Schouten zich nipt voor de halve finales. Het 21-jarige talent tikte aan in 1.07,18, wat goed was voor de veertiende plaats. Met 1.06,92 heeft ze op dit onderdeel het Nederlands record in handen.

Twee jaar geleden bij haar WK-debuut liep Schouten de halve finales nog net mis. Ze eindigde toen als zeventiende. Ook Schouten zwemt vanavond de halve finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl