NOS SportAangepast

Kamminga kan door blessure Peaty nu al één van zijn drie ultieme doelen bereiken

Kamminga bij afwezigheid Peaty grote kanshebber op WK-goud in Boedapest

Arno Kamminga heeft zichzelf drie grote doelen gesteld in zijn carrière: een wereldtitel pakken, olympisch goud veroveren en een wereldrecord zwemmen. Door de blessure van zijn voornaamste concurrent Adam Peaty heeft de schoolslagspecialist komende week op de WK in Boedapest een uitgelezen kans om zijn eerste doel te verwezenlijken.

"Of het nou dit jaar, volgend jaar of over zes jaar lukt, dat maakt me eigenlijk niet uit", zegt Kamminga aan de vooravond van de titelstrijd in Hongarije. "Natuurlijk heb ik het liever dit weekend. Als ik het ooit maar een keer haal; dat is mijn ultieme doel."

De 26-jarige Katwijker komt uit op de 100 en 200 meter schoolslag. De finales van die onderdelen worden op zondag en donderdag gezwommen. Kamminga start zaterdag met de series van de 100 meter schoolslag.

Op de Spelen in Tokio van vorig jaar veroverde Kamminga op de 100 en 200 meter schoolslag zilver. Het goud ging naar de superieure Peaty uit Groot-Brittannië.

Kamminga had het liefst Peaty verslagen

Peaty richtte zich na de Spelen op andere zaken, zoals een dansshow op televisie. Wegens een voetblessure moet hij de WK laten schieten. En dat verhoogt de kansen van Kamminga, die desondanks liever tegen zijn Britse rivaal had gezwommen. "Het liefst win ik met iedereen erbij. Ik had heel veel zin om ook met Peaty de strijd aan te gaan."

"Laatst heb ik het eindklassement van de Mare Nostrum Tour gewonnen, een van de best bezette wedstrijden na de WK en EK. Ik was de eerste Nederlandse winnaar ooit, dus dat was heel tof. De vorm is er en ik heb genoeg rust gehad. Ik ben benieuwd wat ik nu kan."

Bondscoach Mark Faber moet op de WK in Boedapest weer rekening houden met het oplaaiende coronavirus. Dat leidt tot spanning:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl